بررسی رضایت مشتری در تجارت الکترونیک بین بنگاهی یا B2B

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش بین المللی سالانه افق های نوین در مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: MHCONF03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شهرکی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات، دانشگاه زابل

چکیده

شرکتهای امروزی به ویژه شرکتهایی که در تجارت الکترونیک فعالیت می کنند، باید تغییرات محیط و تغییراتی را که در رفتار مصرف کننده رخ می دهند، بشناسند. لذا بررسی فرایند خرید و رفتار مصرف کننده در اینترنت برای شرکتهای تجارت الکترونیک برای جذب مشتری، بالا بردن فروش و افزایش سودآوری، اهمیت فوقالعاده ای دارد . اهمیت این مسایل به ویژه با رقابت شدیدی که در عصر الکترونیکی بین شرکت ها جهت جذب و حفظ مشتری وجود دارد بیشتر جلوه می کند. لذا با توجه به اهمیت تجارت الکترونیک بویژه تجارت بین بنگاهی یا ) B2B ( مساله عمده ای که در این پژوهش به آن پرداخته می شود این است که عوامل موثر بر رضایت مشتری در تجارت بین بنگاهی کدامند روش تحقیق توصیفی تحلیلی بود و جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه زابل بودند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که رضایت الکترونیک را در دو بعد رضایت از ابزار و رضایت از ارزش بررسی می نمود و بصورت طیف لیکرت 5 نقطه ای بود. پایایی پرسشنامه بوسیله ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تایید گردید.برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون فریدمن در نرم افزار آماری SPSSنسخه 21 استفاده شد. براساس یافته ها عامل امنیت مالی و حفظ اسرار شخصی مهمترین شاخص رضایت از ابزار، و عامل ارزش درک شده وب سایت برای مشتری مهمترین شاخص رضایت از ارزش می باشد. براساس نتایج تحقیق می توان گفت در خرید سنتی، رضایت مشتری تابع رضایت از خود محصول و یاخدمات است. اما در خرید الکترونیک ابزار خرید اهمیت کلیدی داشته، رضایت مشتری تابعی از خود محصول و ابزار خرید است. درحقیقت رضایت الکترونیک تاثیر پذیر از دو عامل رضایت از ابزار و رضایت از ارزش است

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی بین بنگاهی یا B2B ، رضایت الکترونیک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.