تبیین مولفه های برنامه ریزی محله های شهری با تاکید بر اصول نوشهرگرایی (نمونه موردی: محله تجریش شهرداری منطقه تهران)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی صنعت ساختمان با محوریت تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان
- کد COI اختصاصی: ICBI01_135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 535
نویسندگان
کارشناس ارشد طراحی شهری/ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
چکیده
امروزه گسترش فیزیکی شهرها سبب وابستگی شهروندان به وسایل نقلیه شخصی عمومی برای جابه جایی در سطح شهر به منظور برآورده ساختن نیازمندیهای خود شده است. این مساله در شهرهای بزرگ که تخصصی شدن حوزه های شهری در عرضه خدمات کالاها، بیشتر به چشم می خورد، سبب جدایی گزینی کاربری ها اجتناب ناپذیری مردم در استفاده از وسایل نقلیه شده است. چنین روندی علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی، افزایش هزینه های مدیریت شهری افزایش مصرف سوخت های فسیلی، تاثیراتی منفی نیز بر کیفیت زندگی شهروندان خواهد گذاشت. محله تجریش شهرداری منطقه تهران به دلیل تنوع کاربری های متنوع خدمات رسان در حوزه بلافصل خود، ارزش تاریخی محدوده به دلیل افزایش جمعیت روزافزون آن برای ایجاد محله ای پیاده مدار در جهت کاهش حرکت حمل نقل وسایل نقلیه حایز اهمیت می باشد. بهره برداران این موضوع سکنه اهالی محله تجریش شهرداری منطقه تهران تمامی شهروندانی که از این محله استفاده می کنند، همچنین شهرداری است. هدف از این پژوهش تبیین مولفه های برنامه ریزی محله های شهری با تاکید بر اصول نوشهرگرایی (نمونه موردی: محله تجریش شهرداری منطقه تهران) می باشد با استفاده از روش لیزرل طی انجام تحلیل پرسشنامه ای که توسط 384 نفر از اهالی ساکن در تجریش پر شده بود به این نتیجه رسیده که در اولویت بندی آزمون تی پیاده مداری 3/22 امتیاز، ایجاد شبکه ترافیکی پیوسته 2/87 امتیاز، ایجاد کاربری مختلط 2/94 امتیاز، ایجاد گونه های مختلف در مسکن 3/15 امتیاز، افزایش تراکم در بافت 2/29 امتیاز حفظ تقویت ساختار سنتی محله 3/04 امتیاز را به ترتیب گرفته اند.کلیدواژه ها
برنامه ریزی، محله نوشهرگرایی، تجریش، تهرانمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.