مروری بر قوانین اکتشافی عقلانی برای استراتژیست ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی سالانه اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMAC03_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هنگامه عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه صنعتی شاهرود

سعید آیباغی اصفهانی

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود

علی آقاجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

تحقیقات بسیاری وجود دارند که بیان میکنند سازمانها از تجربیات چیزهایی یاد می گیرند، اما تحقیقات اندکی وجود دارد که روی آنچه که فرآیندهای سازمان واقعا یاد گرفته اند، تمرکز کند. با استفاده از روش مطالعه کتابخانهای به بررسی تمامی منابعی که در آن، موضوع یادگیری سازمانی بنیادهای روان شناسی استراتژی را مطالعه کرده بودند، پرداختیم. چارچوب کاری نظری حاصل، حاکی از آن بود که یادگیری شرکتها بر پایه قوانین اکتشافی است (قوانین دستوالعمل های تجربی که پیشتر فراگرفته اند). دستورالعمل های تجربی مذکور، دارای ساختار مشترکی میباشند که بر اخذ فرصت (غنیمت شمردن فرصتها) متمرکز میباشد فرآیند یادگیری آن بر پایه نظم تکوینی بخصوصی1 است. بدین ترتیب مجموعه های کوچکی از قوانین دستورالعملهای اکتشافی (کاوشی) بدست خواهد آمد که دارای محتوای استراتژیکی فزایندهای میباشند. همچنین در رویه کاری خود با مشخص کردن برجستهنمایی جنبه عقلانی قوانین اکتشافی مذکور به عنوان استراتژی، توانایی آفرینی به عنوان تحول شناختی از قوانین اکتشافی مبتدیانه به ماهرانه، چرخه سادهسازی به عنوان توانایی تکاملی2 اصلی جهت حفظ پایایی مزایای رقابتی، از بنیادهای روانشناسی استراتژی نیز پشتیبانی به عمل آوریم. در حقیقت به پایه های روانشناسی استراتژی کمک کردیم.

کلیدواژه ها

قوانین اکتشافی عقلانی، تصمیم گیری شناختی، استراتژی رفتاری، علوم اعصاب در مدیریت، بنیان های روانشناسی استراتژی، نرو استراتژی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.