بررسی نحوه برخورد معماری معاصر با سایت های تاریخی؛ تفاهم یا تقابل (نمونه موردی: مصلای تبریز در سایت تاریخی ارک علیشاه)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی معاصر ایران
- کد COI اختصاصی: NCCIAU01_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2537
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی بین المللی قزوین
چکیده
معماری معاصر ایران به فراخور شرایط زمانی- مکانی و جریانات اجتماعی، فرهنگی تأثیرات گوناگونی را به خود دیده است و یکباره معماری و شهرسازی آماج تعاملات و بازخوردهای ویژه و ناموزون قرار گرفته است. در هر صورت از آنجا که پرداختن به معماری معاصر ایران نیازمند اندیشه ای نقادانه بر مفاهیم و مؤلفه های تأثیرگذار بر شکل گیری این مفاهیم است، می بایست با شناخت زوایای پنهان در آثار معماری معاصر آن هم در رویکرد نقد مشخص، امکانی را برای معادل یابی در معماری معاصر در انطباق با معماری سنتی فراهم کرد.رشد شتابان شهرنشینی، گسترش سریع کالبدی شهرها، افزایش ناگهانی جمعیت از یک سو و پیش آمدن فزاینده نیازهای جدید در زندگی شهری از سوی دیگر درک و احساس تعلق شهروند به شهر و میراث تاریخی آن را کاهش داده است، بطوریکه رشد بی رویه و ناهماهنگ محیط مصنوع شهری نه تنها ارزش کالبدی شهر را دستخوش تحولات نا خواسته و ویرانگر کرده بلکه تأثیر مستقیم و غیر مستقیم بر محیط و مناظر ارزشمند و امکان ادراک فضایی انسان نهاده است. در این مقاله به بررسی نمونه موردی احداث بنای مصلای تبریز در یک حوزه بافت قدیم شهر اشاره شده است که شامل ارگ علیشاه یا باغ ملی است، شاید به نوعی از قربانیان شاخص اقدامات نا آگاهانه معماری عصر حاضر است.کلیدواژه ها
معماری معاصر ایران- سایت تاریخی- بافت شهری- مصلا- ارگ علیشاهمقالات مرتبط جدید
- کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت فضای سبز باتاکید برفضای سبز شهرداری گلستان
- شناسایی شاخصهای توسعه پایدار در صنعت گاز ایران
- تبیین مولفه های موثر در آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری از منظر فضاهای خود مدافع با رویکرد توسعه پایدار (مورد پژوهی: شهر مشهد)
- خوانش عکاسی مناظر شهری و تاثیر جهانی شدن بر تجربه بصری از منظر ضمیمه های نوشتاری
- منظر شهری شفا بخش و همه شمول
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.