سبکها وگرایشها در معماری معاصر ایران در دوره انقلاب اسلامی (1388-1357)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی معاصر ایران
- کد COI اختصاصی: NCCIAU01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 8206
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری مشهد
کارشناس معماری، سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی
چکیده
گرایشهای شناسایی شده در آثارمعماری سالهای1357 تا کنون، بیانگر حرکت کلی معماری معاصر ایران در دوره انقلاب اسلامی میباشد. در طی این سالها، شاهد به ظهور رسیدن آثاری می باشیم که از سویی در امتداد جریانات معماری معاصر ایران در طی صد سال اخیر، در جهت اعتلای معماری ایرانی اسلامی قدم برداشته و از سویی دیگر در آنها یک بینش هماهنگ با رویکرد جهانی صورت پذیرفته است. مساله این است که در این رویارویی سنت وتجدد، گرایشهای مورد توجه در آثار معماران این دوره کدامند؟و با چه عناوینی شناخته می شوند؟ آیا این عناوین لزوما منطبق بر سبکها و گرایشهای شناخته شده در معماری معاصر غرب است؟یا اینکه در تطبیق با مولفه های معماری گذشته ایران تغییر یافته است؟ و این تغییرات چگونه در آثار معماران نمود یافته است؟ جهت شناسایی این گرایشها در معماری ایران، بناهای شاخص معماران پس از انقلاب به مثابه نماینده ای از گرایشهای موجود، مورد توجه سبک شناسانه قرار گرفتهاند. بدیهی است با بررسی سبکها و گرایشها در این دوره زمانی، در یک چارچوب نظری منسجم می توان از آن به عنوان ابزاری جهت شناخت سایر مولفه های معماری معاصر ایران در آثار معماران استفاده نمود. همچنین می توان به ارزیابی دقیقتری از مسیر حرکت کلی معماری معاصر در طی سالهای آینده، دست یافت.کلیدواژه ها
انقلاب اسلامی- گرایشها - معماری ایران- معماری غرب - معماری معاصرمقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.