تاثیر محتوای نیکل بر مقاومت به خوردگی پوشش های آلیاژی روی- نیکل اعمال شده با روش آبکاری الکتریکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی خوردگی حفاظت از مواد، پردیس بندرعباس، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

آرمان زارع بیدکی

استادیار، گروه مهندسی خوردگی حفاظت از مواد، پردیس بندرعباس، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

غلامعلی آشوری زاده خورگو

مهندس بازرسی، شرکت پالایشگاه سرخون قشم، بندرعباس

چکیده

در سال های اخیر آلیاژسازی پوشش Zn اعمال شده با روش آبکاری الکتریکی با عناصری از قبیل Ni, Fe, Co, Sn جهت کاهشسرعت انحلال روی در عین حال حفظ شرایط فداشوندگی پوشش نسبت به فولاد مورد توجه قرار گرفته است. در بین تمامپوشش های آلیاژی پایه Zn توجه ویژه ای به پوشش های آلیاژی Zn-Ni وجود داشته از این جهت که این پوشش علاوه بر داشتنمقاومت به خوردگی بالا، به دلیل کاهش تردی هیدروژنی در پوشش باعث افزایش انعطاف پذیری پوشش Zn نیز می گردد. درتحقیق حاضر پوشش روی خالص پوشش های آلیاژی Zn-Ni حاوی درصد وزنی نیکل با روش آبکاری الکتریکی بااستفاده از جریان DC با دانسیته جریان (5A/dm(2 بر روی زیر لایه فولاد ساده کربنی اعمال شدند. جهت اعمال پوشش از حمامحاوی سولفات نیکل سولفات روی به عنوان منابع تامین روی نیکل پوشش استفاده گردید. مورفولوژی پوشش های اعمالیتوسط میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی تاثیر محتوای نیکل بر رفتار خوردگی پوشش های Zn-Ni توسط آزمون طیفنگاری امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) پلاریزاسیون پتانسیو داینامیک در محلول درصد وزنی NaCl مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان دادند که پوشش های آلیاژی فاقد هر گونه ترک بوده با افزایش محتوای نیکل در پوشش مقاومت پلاریزاسیونافزایش می یابد. دلیل این رفتار را می توان به تغییرات فازی ایجاد شده در پوشش ناشی از افزایش محتوای نیکل در پوشش مربوطدانست.

کلیدواژه ها

آبکاری الکتریکی، آلیاژ Zn-Ni خوردگی، میکروساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.