بررسی تاثیر ریزساختار اولیه درصد نورد سرد بر پدیده نقطه تسلیم در فولاد ساده کربنی با سمنتیت کروی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه مرتضایی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

محمد مزینانی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

فولادهای با سمنتیت کروی به دلیل حضور فاز سخت سمنتیت در زمینه فاز نرم فریت، از ویژگی هایاستحکام، انعطافپذیری چقرمگی مناسبی برخوردار است. برای تحلیل رفتار تغییرشکل این فولادها با ریزساختارترکیبی فوق، میتوان آنها را به کامپوزیت های ذرهای زمینه فلزی تشبیه کرد. در کامپوزیت های ذرهای، حضورذرات فاز تقویت کننده در زمینه فلزی نرم باعث بهبود استحکام کامپوزیت با وجود انعطاف پذیری مناسب خواهدشد. در این مقاله، رفتار تسلیم فولاد ساده کربنی با سمنتیت کروی از دیدگاه پدیده تسلیم شدن بررسی می شود.به این منظور نمونه فولاد ساده کربنی ابتدا در دمای 870˚C به مدت زمان ساعت مارتنزیت شده سپس دردمای 650˚C به مدت ساعت بازپخت شد. این نمونه پس از 40، 60 08 درصد نورد سرد به مدت زمان ساعت در دمای 700˚C تحت عملیات کرویسازی قرار گرفت. تاثیر تغییر درصد نورد سرد بر ریزساختار فریت سمنتیت، نقش متغیرهای ریزساختاری مانند کسرحجمی، اندازه ذرات کروی سمنتیت در زمینه فولاد بررسی شد.مشاهده شد در نمونه 60 درصد نورد سرد اندازه ذرات سمنتیت 340 نانومتر حاصل شده رفتار تسلیم ناپیوستهمنحنی تنش- کرنش محدودتر استحکام تسلیم آن کاهش یافت. با تغییر ریزساختار اولیه مارتنزیتتمپرشده به فریت- پرلیت نرماله شده اندازه ذرات سمنتیت از 340 نانومتر به 300 نانومتر کاهش یافت.

کلیدواژه ها

ریزساختار فریت سمنتیت، سمنتیت کروی، تسلیم ناپیوسته، تاثیر درصد نورد سرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.