تولید آهن اسفنجی کوره تونلی جهت ذوب در کوره القایی به منظور رسیدن به آنالیز شیمیایی چدن داکتیل مقایسه با انواع شارژ بررسی پارامترهای موجود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حسینی

ارشد، دانشکده مهندسی علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف،تهران، ایران

حسین آشوری

استاد، دانشکده مهندسی علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

آهن اسفنجی محصول عملیات احیای مستقیم بوده که به دو روش بر پایه گاز یا زغال تولید می شود. آهن اسفنجی تولید شده در روش کوره تونلی بر پایه زغال بوده به دلیل درجه فلزی بالایی که دارد، مورد توجه صنعتگران جهت جایگزینی با قراضه جهت ذوب در کوره های الکتریکی قرار گرفته است.پارامترهای مختلفی بر روی هرچه بالاتر رفتن درجه فلزی آهن اسفنجی موثر است که از جمله آنها می توان زمان نگهداری ظروف احیا در بخش های مختلف کوره، جنس ظرف احیا، نوع زغال سنگ حرارتی استفاده شده به عنوان عامل احیا کننده دانه بندی زغال را نام برد.در این پژوهش شرایط بهینه هر یک از این پارامترها به صورت نسبی پس از تست های تجربی مختلف، بیان شده است. جهت رسیدن به آنالیز شیمیایی شمش مخصوص تولید چدن گرافیت کروی که دارای درصد منگنز پایینی می باشد، از آهن اسفنجی کم منگنز تولید شده به روش کوره تونلی استفاده شد.پس از شارژ این نوع آهن اسفنجی در کوره القایی رسیدن به آنالیز مطلوب مذاب، به منظور مقایسه راندمان ذوب، شارژ آهن اسفنجی میدرکس قراضه نیز انجام پذیرفت. نتایج آزمایشات مختلف نشان داد به دلیل بالابودن درجه فلزی آهن اسفنجی کوره تونلی به نسبت آهن اسفنجی میدرکس، راندمان ذوب آن بسیار به راندمان ذوب قراضه نزدیک است.در نهایت بریکت سازی آهن اسفنجی کوره تونلی شارژ آن در کوره القایی، نشان از بالاتر بودن راندمان ذوب در این حالت داشت.

کلیدواژه ها

آهن اسفنجی، کوره تونلی، چدن گرافیت کروی، میدرکس، گرافیت،بریکت سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.