بررسی فرآیند اکستروژن لوله های دولایه آلومینیم- مس به روش اجزا محدود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی دباغیان

دانشجو، دانشکده مهندسی مواد صنایع، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سیدجمال حسینی پور

دانشیار، دانشکده مهندسی مواد صنایع، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

حامد جمشیدی اول

استادیار، دانشکده مهندسی مواد صنایع، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

فرایند اکستروژن به عنوان یکی از فرایندهای مهم در شکل دهی فلزات در تولید لوله های دو فلزی استفادهمیشود. پارامترهای فرایند تاثیر مهمی بر کیفیت ظاهری چگونگی توزیع جریان مواد در اکستروژن لوله هایدوفلزی دارد. در این مقاله با استفاده از از شبیه سازی های انجام شده با روش اجزا محدود در نرمافزار آباکوس تاثیرپروفیل قالب بر نیروی مورد نیاز برای اکستروژن مستقیم، توزیع تنش نحوه جریان ماده در مقاطع مختلفلوله های اکسترود شده برای نمونه های هسته آلومینیم/پوسته مس هسته مس/پوسته آلومینیم بررسی شدهاست. فرایند اکستروژن لوله های دوفلزی با استفاده از مندرل متحرک قالب مخروطی با زوایای مختلف قالبمنحنی بررسی نتایج شبیه سازی با نتایج تجربی مقایسه شده است. نتایج نشان داده است که با کاهش زاویهقالب نیروی مورد نیاز برای شکل دهی کاهش می یابد. همچنین میزان نیروی اکستروژن در تولید لوله های دوفلزیآلومینیم/مس به مراتب کمتر از نیروی مورد نیاز در لوله های دوفلزی مس/آلومینیم می باشد. بررسی موقعیتقرارگیری دو لوله مس آلومینیم نسبت به همدیگر نشان داده است که در لوله های دوفلزی آلومینیم- مس جریان یکنواخت تری از ماده نسبت به لوله دو فلزی مس آلومینیم ایجاد می شود.

کلیدواژه ها

اکستروژن، لوله های دوفلزی، شبیه سازی اجزای محدود، آلومینیم- مس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.