تاثیر دما زمان آنیل پس از عملیات نورد سرد بر خواص خوردگی فولاد AISI 309S

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان خسروی بیگدلی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی انتخاب مواد دانشگاه شهید چمران اهواز

مصطفی اسکندری

استادیار، گروه مهندسی مواد متالورژی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدرضا علوی زارع

استادیار، گروه مهندسی مواد متالورژی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدیه یگانه

استادیار، گروه مهندسی مواد متالورژی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در این پژوهش رفتار الکتروشیمیایی فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI 309S پس از نورد سرد آنیل در محلولسدیم کلراید با روشهای پلاریزاسیون پتانسیودینامیک طیفسنجی امپدانس الکتروشیمیایی بررسی شد. نمونه هاپس از 90 درصد کاهش ضخامت در دماهای 700 تا 1000 درجه سانتیگراد به مدت تا 30 دقیقه، آنیل شدند.متغییرهای خوردگی شامل سرعت پتانسیل خوردگی به وسیله آزمون پلاریزاسیون پتانسیودینامیک بررسی شد.علاوه بر آن، مکانیزم خوردگی مقاومت به خوردگی با روش طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) موردمطالعه بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مقاومت به خوردگی نمونه اولیه 20kΩ است که با انجام عملیاتترمومکانیکی نورد سرد آنیل بیشینه مقاومت به خوردگی در دمای 900 درجه سانتیگراد به مدت دقیقه بهمیزان 1.83MΩ افزایش یافت. سرعت خوردگی در نمونه اولیه برابر 133 نانو آمپر بر سانتیمتر مربع بوده ایندرحالیست که کمترین سرعت خوردگی در دمای 900 درجه سانتیگراد به مدت دقیقه 4.8 نانو آمپر برسانتیمتر مربع گزارش شد. با کاهش اندازه دانه در اثر عملیات نورد سرد آنیل، چگالی جریان خوردگی کاهش ومقاومت به خوردگی از 20 کیلو اهم به 1.83 مگااهم افزایش یافت. با ریزشدن دانه ها، دانسیته مرزدانه ها افزایشیافت که میتواند موجب افزایش نفوذ کروم به سطح گردد. بنابراین لایه رویین از کروم غنی تر شده، در ادامه،مقاومت به خوردگی بالاتری را از خود نشان میدهد.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن آستنیتی، فرایند ترمومکانیکی، پلاریزاسیون پتانسیودینامیک، طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.