تاثیر طرح تحول نظام سلامت بر مهم ترین شاخص عملکردی بیمارستانی: مطالعه موردی در جنوب شرق کشور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنگره پژوهش های کاربردی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی استان سیستان و بلوچستان PARCoMSS
  • کد COI اختصاصی: SMUMED05_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خمرنیا

مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

فایزه نصیری

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

آرزو علی نژاد رنجبر

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

مهدیه بخشی

کارشناس بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع)، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

چکیده

سابقه و هدف: اعتباربخشی یکی از اقدامات مهم در ارزشیابی خدمات بهداشتی و درمانی می باشد. امروزه موضوع اعتباربخشی با هدف ایجاد و ارتقای فرهنگ ایمنی و کیفیت مراقبت از بیمار جایگاه ویژه ای یافته است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر اعتباربخشی بر مهم ترین شاخص کلیدی و عملکردی بیمارستان های دولتی شهر زاهدان قبل و بعد از اجرای اعتباربخشی انجام گردید.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی به صورت توصیفی-تحلیلی و با هدف کاربردی در سال1396در بیمارستان های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (خاتم وعلی بن ابیطالب (ع)) صورت گرفت؛ ضریب اشغال تخت بیمارستانی به عنوان شاخص کلیدی عملکرد بیمارستان دو سال قبل از اجرای اعتباربخشی(سال های1391-1392) و دو سال بعد از اجرای اعتباربخشی(سال های 1394-1395) در بیمارستان های مذکور بررسی شد. جهت جمع آوری داده ها از فرم طراحی شده مرتبط با اهداف مطالعه استفاده شد. برای ترسیم اطلاعات از آماره توصیفی، جداول و نمودارهای توصیفی استفاده شد.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده ضریب اشغال تخت در بیمارستان خاتم و امام علی(ع) بیشتر شده است به صورتی که این امار در این دو بیمارستان به بالای 90درصد رسیده است. بیمارستان خاتم از 70 درصد به 94/8% و در بیمارستان امام علی(ع) از 60% به %91بعد از طرح تحول نظام سلامت رسیده است. نتیجه گیری: اعتبار بخشی تاثیر زیادی بر افزایش شاخص کلیدی بیمارستان داشته است. لذا اجرای آن در بیمارستان های کشور می تواند موجب کاهش افزایش بهره وری شود.

کلیدواژه ها

اعتبار بخشی، شاخص عملکردی بیمارستان، بیمارستان دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.