اصول مذاکره و دیدگاه اسلام درباره مذاکره
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در حسابداری، مدیریت، اقتصاد و بانکداری
- کد COI اختصاصی: EEMCO02_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3971
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه شهید بهشتی، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه شهید بهشتی، ایران
چکیده
مذاکره عنصر کلیدی و ارزشمند زندگی امروزی است که بدون توجه به آن قسم اعظمی از زندگی بدون کنشگری فعال رها می شود. مذاکره بر پایه و مبنای استدلال است و با مجادله که بر مبنای سفسطه است متفاوت است. با گسترش جوامع و به خصوص پس از انقلاب صنعتی و نهضت های مختلفی که بالاخص در غرب رخ داد، اهمیت توجه به چارچوبی برای ارتباطات موثر و کارا نمایان شد. لذا اندیشمندان و متخصصین حوزه ارتباطات و تعاملات انسانی درصدد ایجاد راهکارهایی برای غلیه براین مهم برآمدند. علیرغم اهمیت این حوزه و توجه ویژه ای که در جهان کنونی از جانب صاحبان قدرت و سرمایه و همچنین دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی معتبر به آن معطوف می شود، متاسفانه منابعی که بتواند تمام جوانب آنرا پوشش دهد و حق مطلب را ادا کند به زبان فارسی منتشر و ترجمه نشده است. با تورقی هرچند سطحی در متون متفاوت این حوزه می توان نام غرب و دانشمندان غربی را به عنوان خواستگاه و آفرینندگان شیوه مذاکره و اصول آن یافت ولی در واقع قرن ها قبل از اینکه غرب به این موضوع توجه کند و لزوم و ضرورت آنرا حس کند، اسلام به این موضوع پرداخته است و راه های مذاکره اثربخش و مبانی اخلاقی آنرا عرضه داشته است. در این مقاله سعی بر این است تا با تکیه بر کار پژوهشگران گذشته و استفاده از منابع مختلف داخلی و خارجی، اصول مذاکره تبیین و وجوه مربوط به اخلاق و احکام آن که بعضا در دیدگاه های غربی مورد کم توجهی قرار گرفته، پرداخته شود. همچنین در این پژوهش شیوه تحلیل، توصیفی و از روش بیان علمی استنتاجی مطلب استفاده شده است. برای این منظور، اطلاعات این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و از منابع چاپی در دسترس محقق گردآوری شده است.کلیدواژه ها
مذاکره، مذاکره از دیدگاه اسلام، اصول مذاکره، اخلاق در مذاکرهمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.