اثر زیولیت بر آبگریزی پویا و ایستا در یک خاک آلوده به نفت خام

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش کاربردی در شیمی و مهندسی شیمی با تاکید بر فناوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF05_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کرمی

دانشجوی کارشناسی گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

مهدی مختاری

دانشجوی سابق کارشناسی گروه مهندسی شیمی، دانشکده نفت اهواز، دانشگاه صنعت نفت

شهرزاد کرمی

دانشجوی دکتری بخش مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سید علی اکبر موسوی

دانشیار بخش مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

یکی از معضلات عمده خاکهای آلوده به نفت به ویژه در مناطق خشک دنیا آبگریزی است. بمنظور بررسی اثر افزودن زیولیت معدنی به عنوان یک اصلاح گر، بر میزان آبگریزی خاک آلوده به سطوح مختلف نفت خام آزمایشی در قالب طرح پایه کاملا تصادفی و در قالب آزمون فاکتوریل طراحی و اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح زیولیت (صفر (شاهد) 1/5 و 3 درصد وزنی) سه سطح نفت خام (صفر (شاهد)، یک و دو درصد وزنی و چهار بازه زمانی 20 روزه 20، 40، 60، 80 روز بودند. با توجه به نتایج حاصل از روش قطره چکان، کاربرد سه درصد زیولیت برای کاهش آبگریزی خاک های آلوده به نفت و کاربرد 1/5 درصد زیولیت برای کاهش آبگریزی خاک های غیر آلوده پیشنهاد می گردد. نتایج حاصل از روش آب و الکل نشان داد که کاربرد سه درصد زیولیت برای کاهش آبگریزی خاک های آلوده به نفت و خاک های غیر آلوده مناسب است. تیمارهای اعمال شده (نفت، زیولیت و زمان) هر سه تحت شرایط کلی سبب کاهش مدت زمان ورود قطرات آب به خاک (کاهش آبگریزی خاک) نسبت به خاک شاهد میگردند. از میان تیمارهای بکاربرده شده اثر نفت بر آبگریزی خاک چشمگیرتر از زیولیت و زمان بود.

کلیدواژه ها

آلودگی خاک، نفت خام، زیولیت، آبگریزی، آب و الکل، قطره چکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.