تشخیص کلاه ایمنی در موتورسواران با استفاده از تکنیک های پردازش تصویر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره و نمایشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICESIT01_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه بداغی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

حمید حسن پور

استاد، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

طیبه عسکری

استادیار،دانشکده علوم کامپیوتر و ریاضیات، مجتمع آموزش عالی بم، بم، ایران

چکیده

استفاده از کلاه ایمنی، صدمههای ناشی از سوانح ترافیکی و نرخ مرگ و میر را در موتورسواران کاهش می دهد. برای بررسی موتورسواران بدون کلاه ایمنی میتوان از سیستمهای نظارت تصویری استفاده نمود. در چند سال اخیر روشهایی در زمینه تشخیص کلاه ایمنی ارایه شده است که از چندیدن توصیفگر استفاده نمودهاند. استفاده از چند توصیف گر دارای پیچیدگی محاسباتی است که کار طبقه بندی را سخت می کند. این مقاله یک روش برای تشخیص موتورسواران بدون کلاه ایمنی ارایه میکند که تنها از یک توصیفگر برای استخراج الگوهای بافتی تصویر استفاده میکند. عموما تصاویر جادهای دارای کیفیت پایین هستند، بنابراین قبل از استخراج ویژگی نیاز به یک گام پیشپردازش جهت بهبود تصاویر است. ما در این تحقیق با تحلیل بافت تصویر ناحیه سر موتورسوار، موتورسواران بدون کلاه ایمنی را شناسایی میکنیم. الگوی دودویی محلی (LBP) به عنوان یک توصیفگر قدرتمند جهت تحلیل بافت تصویر استفاده شده است. سپس از بردار ویژگی استخراج شده به وسیله این توصیفگر برای طبقه بندی نمونه های دو کلاس با کلاه ایمنی و بدون کلاه ایمنی استفاده می کنیم. این روش روی یک پایگاه داده شامل 255 تصویر اعمال شد و نتایج تجربی برتری روش ما را نسبت به روش موجود نشان می دهد. دقت روش ارایه شده روی پایگاه داده ذکر شده با استفاده از ماشین بردار پشتیبان برابر 94.90 است.

کلیدواژه ها

الگوی دودویی محلی، بافت، پیش پردازش، کلاه ایمنی، موتورسوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.