بررسی مفهوم هتک حرز در سرقت های اینترنتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه فقه، دوره: 22، شماره: 85
  • کد COI اختصاصی: JR_JFI-22-85_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن رضوی اصل

دانشجوی دکت ری فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

احمد مرادخانی

استادیار گروه فقه و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

چکیده

یکی از مسایلی که در سرقت های اینترنتی به بررسی دقیق جهت تطبیق با احکام فقهی نیاز دارد، مسیله حد درسرقت های اینترنتی است. این مسیله د رصورت امکان اجرا، احراز همه شرایط لازم برای اجرای حد قطع را می طلبد.یکی از این شرایط، تحقق هتک حرز در سرقت اینترنتی است. با بررسی مفهوم هک و شیوه های انجام آن دروب سایت ها و دستگاه های رایانه ای و همچنین توجه به تعریف فقهی و حقوقی حرز، و اینکه تشخیص حرز متناسببرای هر مال از طرف شارع، به عرف و رویه جاری در هر جامعه محول شده است، هک را از مصادیق هتک حرز درفضای مجازی می توان به شمار آورد. این رفتار از طریق شکستن قفل ن رم افزاری وب سایت ها و یا دستگاه های رایانه ایرخ می دهد و دلیل آن نیز قضاوت و نظر عرف، و رویه موجود در میان کاربران اینترنت و متخصصان حو زه فناوریاطلاعات و ارتباطات است.

کلیدواژه ها

سرقت اینترنتی، هتک حرز، فضای مجا زی، هک، جرایم رایانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.