چالش های پرورش و تغذیه طیور در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های راهبردی در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ASNR-3-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی زاغری

عضو مدعو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و استاد دانشگاه تهران

چکیده

در سال 1333 با واردات نژادهای گوشتی مرغ، پرورش صنعتی طیور در ایران آغاز شد. اکنون سرانه مصرف گوشت وتخم مرغ به ترتیب حدود 25 و 10 کیلوگرم است. در مجموع، گوشت و تخم مرغ بیش از 60 % پروتیین حیوانی مورد نیاز هر فردایرانی را تامین می کنند. از نهاده های این صنعت به دلیل شیوه های نادرست پرورش و تغذیه با بازده حدود 70 % استفادهمی شود. طول دوره پرورش مرغ گوشتی در ایران طولانی است و موجب افزایش هزینه تغذیه، انرژی و نگهداری می شود. فقر دانشفنی و شرایط اقلیمی کشور مانند ارتفاع از سطح دریا و نبود آمایش سرزمین نقش مهمی در کاهش بازده پرورش طیور دارند.بررسی تنوع موضوع پژوهش ها، نشانگر ناهمخوانی آن با نیازهای کشور است. این در صورتی است که بازده عملکرد مزرعه هایکشور معادل 73/8% پتانسیل ژنتیکی سویه های تجاری است. با توجه به رتبه هشتم ایران در تولید گوشت مرغ، اگر بتوان با بررسی مشکل ها و ارایه راهکار، بازده خوراک و عملکرد را افزایش داد، بخشی از زیان ناشی از پایین بودن بازده صنعت جبرانخواهد شد. بنابراین نیاز به اهتمام بیشتر به پژوهش و سوق دادن پژوهش ها درراستای نیازهای کشوراست.

کلیدواژه ها

آمایش سرزمین، بازده عملکرد، سمت و سوی پژوهش ها، میزان تلفات، هزینه تولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.