بررسی تصفیه فاضلاب شهری به کمک فرآیند انعقاد در مقیاس آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آب
- کد COI اختصاصی: WATER02_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1403
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی آب دانشگاه فردوسی
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
با توجه به بحران کمبود آب و هزینه بهبود منابع آب و تصفیه آن در کشور میتوان از پساب تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی جهت مصارف مختلف شهری و غیرشهری استفاده نمود، که نوع استفاده مجدد بستگی به کمیت و کیفیت فاضلاب خام، درجه تصفیه مورد نیاز، هزینه تصفیه و نوع مقررات و استاندارد زیستمحیطی دارد. در این تحقیق سعی شد تا کارایی مخلوطی از پودر دانههای بارهنگ، قدومه، اسفرزه و مشک طرامشک در عملیات تصفیه نسبت به کارایی آلوم سنجید شود. آزمایشات مربوط به لختهسازی و انعقاد توسط دستگاه جار انجام شد. در این راستا اندازهگیری پارامترهای کیفی فاضلاب توسط روشهای موجود در کتاب استاندارد متد انجام پذیرفت. بررسیها نشان داد که در غلظت بهینهی چهار تخم درصد زدایش کدورت، سختی کل، سختی کلسیم، سختی منیزیم، کل کلیفرمها و اشرشیا کلی بهترتیب برابر 5/99، 65، 61، 90، 95 و 94 درصد است. با توجه به نتایج بدست آمده عملکرد پودر چهار تخم در ترکیب با 20 میلیگرم در لیتر آلوم بهتر از سایر تیمارها است. فاضلاب تصفیه شده با استفاده از پودر چهار تخم را میتوان در سیستمهای آبیاری سطحی و قطرهای استفاده نمود. اما بدلیل اینکه در آبیاری بارانی مقادیر EC و کلر بالا باعث سوختگی سطح برگها میشود این پساب مناسب استفاده در آبیاری بارانی نیست. شایان ذکر است که در فاضلاب تصفیه شده توسط این تحقیق مقادر اشرشیا کلی و کل کلیفرمها بسیار کمتر از استانداردهای محیطزیست است. از مهمترین مزیتهای استفاده از پودر چهارتخم نسبت به آلوم میتوان به کم شدن فرصت تهنشینی در زمان استفاده از پودر چهار تخم از 30 دقیقه به 10 دقیقه اشاره نمود.کلیدواژه ها
تصفیه فاضلاب، استفاده مجدد، اشرشیا کلی، استاندارد زیستمحیطیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.