یک مدل ساختاری از عوامل پنهان در انتخاب سرویس دبستان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_TRJ-15-1_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 479
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
دانشیار، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
سفرهای تحصیلی دانش آموزان در مقایسه با سفرهای کاری از مطالعات کمتر توسعه یافته حمل و نقلی است. بیشتر مطالعات سفرهای تحصیلی به شناسایی عوامل اقتصادی اجتماعی و محیطی موثر بر شیوه های سفر تحصیلی پرداخته اند. پژوهش اندکی در زمینه انتخاب وسیله سفرهای تحصیلی کودکان با تمرکز بر متغیرهای پنهان و به خصوص سرویس مدرسه مشاهده می شود. هدف از این مطالعه شناسایی و بررسی عوامل پنهان روانشناختی در کنار سایر متغیرهای آشکار موثر بر تمایل والدین به سرویس مدرسه در سفر تحصیلی کودکان است. داده های این پژوهش حاصل از پرسشگری والدین دانش آموزان اول تا سوم ابتدایی در سال 1393 در 28 مدرسه دخترانه و پسرانه (دولتی و غیر دولتی) در نواحی هفت گانه آموزش و پرورش شهر مشهد است. مدل سازی معادله ساختاری برای انتخاب شیوه ی سرویس مدرسه با 625 داده ی پرسشنامه و با استفاده از نرم افزار AMOS، نتیجه می دهد، نگرانی درک شده والدین نسبت به شیوه ی سرویس مدرسه در سفر تحصیلی، اثر منفی و نگرانی درک شده والدین نسبت به شیوه ی پیاده روی اثر مثبت در تمایل آنان در انتخاب سرویس مدرسه دارد. شدت حادثه و احتمال تصادف درک شده از شیوه ها، نگر شوالدین نسبت به فرهنگ، ایمنی ترافیک، صالحیت کودک و عوامل محیطی و ترافیکی در انتخاب شیوه ی سرویس سفر دانش آموزان از سوی والدین موثر شناخته شده اند. امید است، نتایج این نوع مطالعات در برنامه ریزی هرچه بهتر سفرهای تحصیلی به مدیران و برنامه ریزان شهری یاری رساند.کلیدواژه ها
عوامل پنهان، معادله ساختاری، سفر تحصیلی دبستان، سرویس مدرسهمقالات مرتبط جدید
- یک شبکه عصبی مصنوعی بهینه کارآمد در پیش بینی تغییر شکلدیوارهای خاکی تقویت شده با ژئوگرید
- به سمت هستان شناسی حمل و نقل هوشمند: معرفی کلاس های سطح بالا
- اثر ضربه ناشی از برخورد وسایل نقلیه بر عملکرد غیر خطی سازه ها: مطالعه مروری
- برآورد نرخ سفرسازی مجتمع های مسکونی شهر مشهد
- تاکسی ، اتوبوس ،قطار شهریکدام بهتر است ؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.