پهنه بندی فرسایش و رسوبگذاری در خورهای گناوه تا ریگ به روش GIS

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فرسایش و رسوب
  • کد COI اختصاصی: ESNC03_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا غریب رضا

عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور

حمیدرضا معصومی

عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور

چکیده

شناخت و پهنه بندی فرسایش و رسوبگذاری در محیط های رسوبی مختلف از جمله محیطهای ساحلی از اهدافی بوده که از دیرباز مورد توجه محققین وکاربران این مناطق قرار داشته اند. محیط های رسوبی ساحلی همچون خورها و خلیج ها به لحاظ حساسیت بالا به فرآیندها ونیروهای محیط خشکی و دریای دائما دچار فرسایش و رسوبگذاری هستند. این محیط ها یک پایانه رسوبی همه ساله پذیرای حجم زیادی از رسوبات نقاط بالا دست آبخیز و رسوبات با برخاستگاه دریایی حجم قابل ملاحظه ای از این رسوبات جابجا و یا از آنها دور می شوند. تحولات چشمگیر سالهای گذشته در محیط های رسوبی ساحلی خورهای گناوه تاخور جزیره و بویژه خور ریگ، ضرورت بررسی علمی این تغییرات را توجیه می کند. لذا در این تحقیق به روش GIS و استفاده از عکس های هوایی سالهای 1364 و 1372 در یک بازه زمانی حدود 30 سال تغییرات رخ داده در عرصه واحدهای رسوبی و ژئومروفولوژیکی مناطق یاد شده ، در قالب نقشه فرسایش و رسوبگذاری پهنه بندی شده اند. علاوه بر آن تغییرات در نوع گسترده اجزاء تشکیل دهنده محیط های رسوبی رودخانه ای ، تپه های ماسه ای ساحلی و دریایی مورد بررسی قرار گرفته و رژیمهای رسوبی حاکم در این مناطق بدست آمده است.

کلیدواژه ها

پهنه بندی ، خور ، ریگ ، گناوه ، عکسهای هوایی ، فرسایش و رسوبگذاری ساحلی ، GIS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.