ارزیابی عملکرد زنجیره تامین بندر امام خمینی (ره) از دیدگاه مالکان شناور
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 14، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TRJ-14-2_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 456
نویسندگان
مربی، دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
مربی، دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
استادیار، دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
چکیده
در راستای بهبود عملکرد زنجیره تامین بنادر، ایجاد یک سیستم اندازه گیری عملکرد ضروری است. الگو های مختلف ارزیابی عملکرد زنجیره تامین، معیارهای بسیاری برای ارزیابی عملکرد تعریف می کنند که از شاخص های کلی تا شاخص های عملیاتی بسیار تفضیلی را در بر می گیرد. به منظور ارزیابی زنجیره تامین بندر امام خمینی (ره)، ابتدا با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای به بررسی اهمیت ویژگی های عملکردی زنجیره تامین ( قابلیت اطمینان، انعطاف پذیری، پاسخگویی، مشارکت، هزینه و بهره وری) از نظر مالکان شناورها پرداخته شده است. جهت بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون شاپیرو ویلک، آزمون کولموگروف اسمیرنوف و چولگی و کشیدگی استفاده شده است. جهت - اندازه گیری تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شده است. جهت آسیب شناسی و مشخص نمودن نقاط قوت و ضعف زنجیره تامین بندر و اتخاذ راهبردهای بهبود، الگوی تحلیل اهمیت عملکرد استفاده شده است. شاخص های شناسایی شده در قالب پرسشنامه پنج گزینه ای طیف لیکرت بین 22 شرکت نمایندگی کشتیرانی ( مالکان شناور ) در بندر امام خمینی (ره) توزیع گردید. پس از اولویت بندی شاخص های پرسشنامه، ماتریس اهمیت عملکرد مربوط به مالکان شناور ها تشکیل شده است. نتایج حاکی از آن است که از نظر مالکان شناورها؛ اهمیت ویژیگی های عملکردی زنجیره تامین، در سطح بالا و یا قابل قبولی هستند. همچنین نحوه پاسخ دهی بندر به درخواست صاحب شناور یا نماینده و حفظ ایمنی شناور بیشترین اهمیت و مدت زمان انجام بازرسی سازمان استاندارد کمترین اهمیت را از نظر مالکان شناور ها در ارایه خدمات بندر امام دارد.کلیدواژه ها
زنجیره تامین، الگوی تحلیل اهمیت عملکرد، بندر امام خمینی (ره)مقالات مرتبط جدید
- نقش کریدور میانیدر احیای اتصال برای تجارت اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی
- نقش آموزش پرسنل در رقابت پذیری کریدورهای ترانزیتی در پرتو کنوانسیون STCW
- اقنای ترانزیت کالای هند اتحادیه اقتصادی اوراسیا با محوریت چابهار سرخس
- موفقیت کریدورها: پل زدن جوامع، اقتصادها و پایداری محیطی
- معرفی کریدورهای منطقه ای و بین المللی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.