بررسی اثر محل قرارگیری و تعداد بازشو در عملکرد دیوار برشی مرکب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 34، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-34-2_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد بهزادی نیا

کارشناس ارشد دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

علیرضا رهایی

استاد دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

استفاده از دیوارهای برشی مرکب به عنوان سیستم مقاوم لرزه ای در سازه ها در سال های اخیر گسترش یافته است، اما اطلاعات کاملی در مورد عملکرد آن ها به خصوص در موارد وجود بازشو در دسترس نیست. در مطالعه ی حاضر، در ابتدا به منظور اعتبارسنجی روش تحلیل، مدل دیوار برشی مرکب با درز آزمایش شده در دانشگاه برکلی، با مدل سازی در نرم افزار آباکوس تحلیل شد که مطابقت خوبی بین مدل آزمایشگاهی و تحلیلی مشاهده شد. سپس به بررسی اثر محل قرارگیری و تعداد بازشو در عملکرد دیوارهای مذکور پرداخته شده است. بدین منظور مدل هایی با بازشوهای نزدیک به تیر یا ستون و بازشوهای مستطیلی افقی یا عمودی تهیه و تحلیل شدند. در نهایت، روند نمودار بار تغییر مکان دیوار برشی مرکب و دلایل تغییرات سختی دیوار مذکور بررسی شده است. نتایج مطالعات نشان می دهد که دیوار در حالت تک بازشو و بازشوی مرکزی، کمترین کاهش سختی و مقاومت و نیز توزیع متناسب تنش را دارد. ضمنا کمانش ورق فولادی و جاری شدن المان های دیوار از عوامل تغییر سختی آن هستند.

کلیدواژه ها

دیوار برشی مرکب، اثر محل بازشو، اثر تعداد بازشو، مقاومت، سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.