محاسبه شار هلیسیتی در پیچک های جوی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ژئوفیزیک
- کد COI اختصاصی: GCI14_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1623
نویسندگان
دانشگاه آزاد-واحد علوم و تحقیقات
موئسسه ژئوفیزیک- دانشگاه تهران
پژوهشکده هواشناسی و علوم جوی
چکیده
برای مطالعه پدیده های جوی،از متغیرها و پارامترهای متنوعی متناسب با پدیده و موضوع مورد مطالعه استفاده می شود. جهت مطالعه ناپایداریهای جوی مرتبط با جریانات پیچکی و چرخشی از کمیتی به نام هلیسیتی استفاده می شود. دراین تحقیق نشان داده می شود که ماکزیمم شار هلیسیتی در لایه مرزی لزج متلاطم، در قله لایه سطحی رخ می دهد و این کمیت می تواند شاخصی برای مقایسه شدت پیچک های جوی باشد.برای نشان دادن این موضوع از شکل شبیه سازی شده یک جریان چرخشی برای کمیت های سرعت مماسی،سرعت شعاعی و سرعت قائم در دستگاه مختصات استوانه ای استفاده شده است. با استفاده از معادله عمومی هلیسیتی و بر اساس فرضیه پیشنهادی کورگانسکی (2007) ماکزیمم شار هلیسیتی را می توان با استفاده از حاصلضرب مکعب ماکزیمم سرعت مماسی و شعاع رخداد این سرعت ماکزیمم در لایه ای که حداکثر باد اتفاق می افتد محاسبه کرد.در این تحقیق صحت رابطه بدست آمده برای ماکزیمم شار هلیسیتی توسط کورگانسکی با استفاده از داده های شبیه سازی شده برای یک سیستم چرخشی که مشخصات آن خیلی نزدیک به مشخصات عمومی توفان استوایی می باشد، بررسی شده است.کلیدواژه ها
هلیسیتی ، شار هلیسیتی، جریانات پیچکی، توفانمقالات مرتبط جدید
- جایگاه دانش سنتی در پیش بینی اثرات تغییرات اقلیمی و مواجهه با آن
- Assessing Slope Stability using Geoelectrical Method: A Case Study
- Unveiling Rock Brittleness for Mine Exploration: The Potential of Non-Destructive Seismic Methods
- Time-Domain Induced Polarization Tomography Inversion
- Innovative passive microseismic methods in oil and gas industry
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.