اثر یک دوره تمرین استقامتی بر بیان mir-155 و بیان ژن SOCS1 در تومور موشهای ماده مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBD-6-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا کاظمی

دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، استادیار فیزیولوژی ورزش

حمید آقاعلی نژاد

دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، دانشیار فیزیولوژی ورزش

شعبان علیزاده

دانشکده پیرا پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران، استادیار هماتولوژی

شیرین شهبازی

دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، استادیار ژنتیک پزشکی

چکیده

تمرینات ورزشی نقش مهمی در پیشگیری و کمک به درمان سرطان پستان ایفا میکند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات کمک درمانی تمرینات ورزشی بر بیان ریز 155-RNA و ژن سرکوبگر پیامرسان سایتوکاینی-(SOCS1) 1 در تومور موش مبتلا به سرطان پستان وابسته به گیرنده استروژن بود.روشبررسی: 16 موش بالبسی ماده در 2 گروه، تومور- ورزش (ET) و تومور- استراحت (RT) به طور تصادفی قرار گرفتند. پس از آشناسازی، یک میلیون سرطانی وابسته به استروژن MC4-L2 به هر موش تزریق شد. سپس، گروه ET به مدت 6 هفته 5 روز در هفته تمرینات استقامتی را انجام دادند. حجم تومور به صورت هفتگی با کولیس دیجیتال اندازه گیری شد. در پایان موشها قربانی شدند، بافت تومور استخراج و فریز شد و در دمای -70 درجه سلسیوس نگهداری شد. استخراج RNA و ساخت cDNA به ترتیب با استفاده از پروتکل ترایزول و مطابق دستورالعمل کیت ساخت cDNA انجام شد. در نهایت روش Real time – PCR انجام و نتایج جمع آوری شد.یافته ها: اختلاف معناداری در بیان mir155 و بیان ژن SOCS1 در گروههای ET و RT مشاهده شد .(P< 0/05) این نتایج با میزان رشد تومور همخوانی داشت.نتیجه گیری: تمرینات ورزشی به ترتیب موجب کاهش و افزایش بیان mir155 و بیان ژن SOCS1 بافت تومور میشود. با توجه به افت بیان mir155 و افزایش بیان ژن SOCS1 در گروه ET، میتوان ادعا کرد تمرین استقامتی از طریق افزایش بیان ژنهای ضدتوموری و کاهش بیان آنکوژنها نقش کمک درمانی در سرطان پستان دارد.

کلیدواژه ها

سرطان پستان وابسته به گیرنده استروژن، تمرینات استقامتی، mir155 و .SOCS1

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.