جمهوری اسلامی ایران و پست مدرنیسم
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: دوفصلنامه دانش سیاسی، دوره: 2، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_POKN-2-3_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 528
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
چکیده
در نگاه اول بررسی روابط پست مدرنیسم و جمهوری اسلامی رابطه غریب و دست نیافتنی تلقی می شود اما بازخوانی روابط دین و مدرنیسم به مثابه دو عنصر موثر در طرز تلقی ما از یک جامعه پست مدرن، این امکان را به ما داده است تا دست کم مدعی نوعی عموم و خصوص من وجه در تحلیل روابط و تبیین تعامل جمهوری اسلامی در ایران و پست مدرنیته موجود در غرب باشیم. در این فرض تنها بدان جنبه از عناصر پست مدرنیسم عنایت شده که ناظر به مقوله معرفت و تعلق اعتقادی فردی و یا اجتماعی است. بالطبع جمهوری اسلامی نیز همچون پست مدرنیسم متغیر وابسته ای است که بر محور نوع نگاه به معرفتی دینی در این دوره ارزیابی و تفسیر شده است. حاصل این مقاله قبول نوعی تاثیر متقابل جمهوری اسلامی در معنای عام و جمهوری اسلامی ایران در مفهوم خاص آن با پست مدرنیسم در فرایند قوت و قوام دینداری در عصر حاضر است.کلیدواژه ها
جمهوری اسلامی ایران پست مدرنیسم، سکولاریسم، مدرنیته، هویت دینی، جمهوریت، اسلامیتمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.