معنا و مقام مصلحت در اندیشه سیاسی ایرانی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: دوفصلنامه دانش سیاسی، دوره: 2، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_POKN-2-3_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 576
نویسندگان
عضو هییت علمی و معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع)
چکیده
این واقعیت که سیاست عملی تابعی از مفاهیم و نظریه هاست، تحلیل گران را بدان وا می دارد که در مقام شناخت و تجویز الگوهای مدیریتی، نسبت به درک معانی و ملاحظات اجرایی ناشی از ماهیت مفاهیم، اهتمام ویژه ای داشته باشند، از جمله این مفاهیم بنبادین که در حوزه ه فلسفه سیاسی معاصر بدان توجهی خاص شده است، می توان به مصلحت اشاره داشت. طرح مفهومی و نظری مصلحت در میراث فکری ایرانی، از جمله مزایایی است که پرسش از چیستی و کاربرد عملی مصلحت در اندیشه ایرانی را توجیه می کند. افزون بر اینکه بومی بودن این چارچوب تحلیلی و حضور عناصر هنجاری در آن، دلیل دیگری است که ضرورت طرح این پرسش را مشخص می کند. به منظور پاسخ به این پرسش نویسنده نخست و به اجمال، حوزه های اصلی اندیشه سیاسی در ایران را بررسی کرده و براساس آن، در هر حوزه، به شناخت معنا و شناسایی اصول کاربردی مصحلت در عرصه حکومتی، اهتمام ورزیده است نتیجه آنکه تصویری نسبتا جامع از مصلحت ارایه شده که قابلیت عرضه در عرصه فلسفه سیاسی مدرن را دارا است.کلیدواژه ها
سیاست، قدرت، مصلحت، شریعت، حکومت، اندیشه سیاسی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.