بررسی ساختارهای زیر سطحی کم عمق در مناطق قره سو و جزیره آشوراده با روش رادار نفوذی به زمین (GPR)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ژئوفیزیک
  • کد COI اختصاصی: GCI14_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم کامکارروحانی

دانشکده معدن نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود

حبیب اله عشقی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

ساختارهای زیر سطحی کم عمق که جنس و ضخامت های متفاوتی دارند به دلیل تباین در ویژگی های الکتریکی (رسانندگی و گذردهی الکتریکی) از جمله اهدافی هستند که با روش GPR قابل آشکارسازی هستند. البته با توجه به عمق نفوذ کم این روش ضخامت لایه اول نباید زیاد باشد و یا رسانندگی زیادی داشته باشد تا لایه های بعدی قابل آشکارسازی باشند. این مطالعه با استفاده از آنتن پوششی با فرکانس مرکزی 250 مگاهرتز در مناطق جنوب شرقی دریای خزر و عمدتاً بر روی ساختارهای کم عمق واقع در سواحل جنوب شرقی این دریا انجام شده است. با استفاده از مشخصه های امواج در مقاطع GPR تعیین مشخصات لایه های مختلف زیر سطحی با موفقیت زیادی امکان پذیر بوده است. در این مطالعه در ابتدا مقاطع زمانی را به دست آورده و سپس، با استفاده از تخمین سرعت امواج در ساختار های زیر سطحی، این مقاطع را به مقاطع عمقی تبدیل نموده و در نهایت از روی این مقاطع، ضخامت لایه های مختلف زیر سطحی و برخی خصوصیات دیگر این لایه ها تعیین شدند

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.