ارایه یکمدل برنامه ریزی ریاضی عدد صحیح برای حل مساله زمانبندی شیفت های کاری پرستاران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی صنایع ایران
  • کد COI اختصاصی: CHEMCONG01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد جعفری

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه فنی و مهندسی گلپایگان، گلپایگان، ایران

چکیده

در دنیای امروز، زمان به عنوان عاملی مهم در اتخاذ تصمیمات مختلف در نظر گرفته میشود. درسالهای اخیر، تمایل به اتخاذ تصمیمات مناسب برای حل مسایل متنوع مربوط به زمانبندی توجهبسیاری از محققان را به خود جلب نموده است. یکی از مسایل موجود در زمانبندی، مساله زمانبندینیروی انسانی سازمانها میباشد. امروزه مدیران بیمارستان ها سعی بر آن دارند تا با ارایه یک زمانبندیمطلوب برای شیفت های کاری پرستاران، رضایتمندی شغلی آنها را افزایش داده و در نتیجه کیفیتخدمات ارایه شده به بیماران را بهبود دهند. از این دیدگاه، مساله ی زمانبندی شیفت های کاریپرستاران در بیمارستان ها در سال های اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. در این مساله، تعدادپرستاران مورد نیاز برای برآوردن تقاضای مکان- شیفت ها در طول دوره ی زمانبندی مشخص بوده وهدف از حل مساله تخصیص پرستاران به شیفت ها است؛ به طوری که تعداد تقاضای شیفت ها برآوردهشوند. در نهایت لیستی شامل شیفت های کاری تخصیص داده شده به هر پرستار ارایه می شود وپرستاران موظف هستند در شیفت های کاری تخصیص داده شده به آنها انجام وظیفه نمایند. در اینتحقیق، یک مدل برنامه ریزی ریاضی عدد صحیح برای بیشینه نمودن ترجیحات در مساله زمانبندیشیفت های کاری پرستاران ارایه می شود. سپس برای ارزیابی مدل ارایه شده، تعدادی مساله نمونه تولیدشده و با استفاده از مدل مربوطه حل میشوند. نتایج حاصل نشان می دهند که مدل پیشنهادی برایمساله هایی با اندازه ی کوچک کارا است؛ ولیکن با افزایش تعداد پرستاران و بزرگتر شدن اندازه ی مسالهتوانایی حل مساله در مدت زمانی معقول را نخواهد داشت.

کلیدواژه ها

زمانبندی، مساله ی زمانبندی شیفت های کاری پرستاران، زمانبندی ترجیحات، مدل برنامه ریزی ریاضی، برنامه ریزی عدد صحیح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.