بررسی عملکرد محصول گندم در شرایط واقعی و سناریوهای شوری با استفاده از نرم افزار Aquacrop مطالعه موردی دشت میاندوآب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین جشنواره ملی فناوری های آب، آب های نامتعارف(آب شور و پساب)
  • کد COI اختصاصی: WPRTECH02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا رادفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه ارومیه

بهزاد حصاری

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه ارومیه و پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه

وحیدرضا وردی نژاد

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی

جمال احمدآلی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی

چکیده

مدل های گیاهی امکان پیش بینی عملکرد محصول و پتانسیل کارآیی را می دهند. اگرچه مدل ها نمی توانند جایگزین آزمایش های مزرعه ای شوند ولی مزیت عمدهای که دارند صرفه جویی در هزینه ها و زمان می باشد . مدل های شبیه سازی عملکرد گیاه بسیار متنوع بوده که هر کدام مزیت های و محدودیت هایی را دارا می باشند . مدل aquacrop یکی از مدل های شبیه سازی عملکرد می باشد که بخاطر سادگی و پارامتر کم دارای محبویت زیادی بوده که توسط سازمان خوابار جهانی پیشنهاد و ارایه گردید هست.منطقه میاندواب بعنوان الگوی کاهش مصرف جهت حفظ آب واقعی برای احیا دریاچه ارومیه از اهمیت خاصی برخوردار بوده ستاد احیا برنامه هایی برای تغییر الگوی کشت و ... در این منطقه دارد. از طرف دیگر بخاطر نزدیکی به دریاجه مشکل شوری رو به افزایش است که لازم است تمهیدات لازم مد نظر قرار داده شود . در این مقاله مزارع مربوط به پروژه کشاورزی پایدار IPCM در منطقه میانداواب مورد ارزیابی قرار گرفت و اطلاعات فصل زراعی پاییز 1395 تا تیز 1396 برای شبیه سازی و واسنجی و اطلاعات عملکرد فصل زراعی در سال 1396-1397 برای صحت سنجی مورد استفاده قرار گرفت . نتایج شبیه سازی نشان داد ضریب ناش در دوره واسنجی برابر 0.99 و برای دوره صحت سنجی برابر 0.70 بوده است که هر دو در دامنه عالی از نظر شبیه سازی قرار دارند . در نهایت سناریوی شوری در آستانه های مورد آزمون قرار گرفت و نتایج نشان داد که با افزایش 50 ( % 7دسی زیمسن بر متر ( تا 100 (% 10 دسی زیمنس بر متر ) مقدار عملکرد از متوسط 6 به ... تنزل خواهد یافت. اگر چه اکواکراپ در شبیه سازس شوری ضعیف است ولی تمهیدات لازم برای روند رو به رشد شوری منطقه، مد نظر برنامه ریزان منطقه قرار گیرد

کلیدواژه ها

شبیه ساز عملکرد محصول، دریاچه ارومیه، دشت میاندوآب، Aquacrop ، استرس شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.