بررسی تاثیر ورزش در اوقات فراغت و زندگی اجتماعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی توسعه اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SDCO01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه باقری

دانشیار، دانشگاه شهید چمران اهواز

مرضیه شهریاری

دانشجوی دکترا دانشگاه یاسوج

صولت احمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد

چکیده

هدف اصلی مقاله حاضر، بررسی تاثیر ورزش در اوقات فراغت و زندگی اجتماعی است. به عبارت دیگر این پژوهشبه دنبال همبستگی میان عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و گرایش به ورزش در زمان اوقات فراغت است. بدینمنظور، تعداد 400 نفر از مردان بالای 15 سال به بالا، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و با استفادهاز روش پیمایش و پرسشنامه اطلاعات لازم از آنها جمع آوری شد. تحلیل اطلاعات از طریق SPSS انجام گرفت ونتایج زیر حاصل شد: بین متغیرهای سهولت دسترسی به وسایل و امکانات ورزشی، استفاده از رسانه ها، کتب ونشریات، علاقه و تمایل به نزدیکان، آگاهی از تاثیر جسمی و روانی ورزش و گرایش به ورزش در زمان اوقات فراغترابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد. اما بین متغیر درآمد و گرایش به ورزش رابطه ی معنی داری دیده نشد. درمجموع، 6 متغیر بیشترین تاثیر را برگرایش به ورزش دارد که عبارتند از: اشتغال، سهولت دسترسی به وسایل وامکانات ورزشی، استفاده از رسانه ها، کتب و نشریات، علاقه و تمایل به نزدیکان، آگاهی از تاثیر جسمی ورزش وآگاهی از تاثیر روانی ورزش. به امید آنکه این تحقیق و تحقیقات مشابه دیگر، دریچه ای تازه از علم و دانش را برروی مرزهای ناشناخته این بخش از تربیت بدنی و ورزش بگشاید چرا که وقتی اطلاعات و شناخت جامعه از اینمقوله افزایش یابد، این شناخت و آگاهی باعث تحول در نگرش به ورزش شده و در نهایت باعث تغییر سبک زندگیو ارتقاء تعاملات اجتماعی افراد خواهد شد.

کلیدواژه ها

ورزش، عوامل اجتماعی، رسانه، امکانات، آگاهی از تاثیر ورزش، تعامل اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.