بررسی کاربرد ضرب المثل های گویش دشتستانی در زبان فارسی از منظر صور خیال

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی شرق شناسی، مطالعات ایرانی و بیدل پژوهی
  • کد COI اختصاصی: OSPL02_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ظهراب هاشمی پور

چکیده

گستره ی جغرافیایی و تنوع قومی و نژادی خطه ی فارس، گویش های متنوع و گوناگونی را زیر عنوان زبان فارسی سبب میگردد که گویش دشتستانی نیز یکی از چندین و چند گویش بومی آن می باشد. این پژوهش پس از بررسی اجمالی زبان فارسی و گویش دشتستانی با روش توصیفی نظری و منابع کتاب خانه ای و شفاهی در پی آن است تا ضرب المثل های دشتستانی را از منظر بلاغت و صور خیال در حوزه ی علم بیان بررسی کند، تا دریابد چگونه خواسته یا ناخواسته، آگاهانه یا ناآگاهانه سازندگان یا سرایندگان این تمثیلات، ابزارهای این علم را برای رساندن منظور نظر خویش بکار میبرند. که آیا این امثال از نظر کاربرد صور خیال ارزشمند هستند کدام صفت بیانی بیشترین کاربرد را داشته است درنگ بر روی ضرب المثل های این گویش نشان دهنده ی این است که از تمام عناصر علم بیان (تشبیه، کنایه، استعاره و...) برای رساندن پیام و همین طور تاثیرگذاری بر اذهان استفاده شده است. که این امر نشان دهندهی ظرافت، تیزبینی و ژرف اندیشی مردمانی است که در پروردن این فرهنگ نوعا عامه، در طی دوره های مختلف، دقت نظر و خیال را با بیان پیوند داده اند

کلیدواژه ها

گویش دشتستانی، ضرب المثل، تشبیه، کنایه، مجاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.