بزرسی نهاد بازار در دوره تیموری بز مبنای بازارهای دو شهز سمزقند و هرات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی شرق شناسی، مطالعات ایرانی و بیدل پژوهی
  • کد COI اختصاصی: OSPL02_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آفرینش خاکی

دانشجوی دکتری تاریخ

الهه کارگر

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات عرب

چکیده

تلاش تیمور برای ایجاد مرکزیت سیاسی تاثیرات نامطلوب بر جامعه ایران گذارد. قتل و کشتار و تخریب شهرها توسط ایلغار مغول، متروکه شدن بسیاری از آبادی ها، ناامنی راه ها، مختل شدن فعالیت های اقتصادی و بالاخره بسته شدن بازارها را بدنبال داشت. بعد از استقرار حکومت، با وجود روحیه نظامی گری تیمور و جانشینانش فعالیت های بازرگانی و روابط تجاری با دول هم جوار قلمرو خویش را مورد توجه قرار دادند و در این راستا به ایمن کردن راهها، ایجاد کاروان ها و رباط ها و چاپارخانه ها در مسیر راه ها، ترمیم بازارهای قدیمی و ساخت بازارهای جدید پرداخته و با این اقدامات بازارهای شهرهایی همچون هرات، سمرقند، تبریز، سلطانیه، یزد و .... را به مراکز فعال تجاری مبدل کردند.در این دوره بازار به عنوان نهادی مستقل به عنوان منبع درآمد دولت و بواسطه فعالیت های تاثیر گذار اجتماعی و سیاسی برحکومت تاثیر گذاشت و در مقابل، حکومت نیز از طرق مختلف چون بازسازی بازارها، ایجاد امنیت، رواج مسکوکات و میزانهای یکسان، نظارت بر اجرای قانون بر بازار تاثیر داشت

کلیدواژه ها

بازار، سمرقند، هرات، اقتصاد، صنعت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.