تعیین ارتباط عمودی کتاب های ریاضی پایه های دوم الی ششم دوره ی ابتدایی بر اساس شاخص های توالی و تداوم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده میرچی

آموزش پرورش شهرستان نوشهر- آموزگار ابتدایی ، کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی

حسینعلی تقی پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس ، دانشیار ، مدیریت آموزشی

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی ارتباط عمودی محتوای کتاب های درسی ریاضی دوم الی ششم دوره ی ابتدایی است. پژوهش از نوع توصیفی –تحیل محتوا و جامعه ی آماری آن تمامی محتوای ریاضی اشاره شده است که در سال تحصیلی 94-93 به چاپ رسیده اند. در این پژوهش حجم نمونه با حجم آماری برابر است. برای جمع آوری داده های مورد نیاز ابتدا هدف های آموزشی تمام صفحات کتاب های مذکور استخراج شده، سپس در دو نوع جدول وسعت و مقایسه درج گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی (فراوانی و درصد) استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داده است که بیش ترین محتوای ارایه شده مختص ریاضی ششم ابتدایی و کم ترین آن مختص ریاضی پنجم ابتدایی می باشد. هم چنین بین محتوای ارایه شده بین دو کتاب ریاضی، ارتباط عمودی قابل توجهی بین ریاضی پنجم و ششم وجود دارد به نحوی که به شاخص تداوم بیش تر از شاخص توالی توجه شده است. هم چنین بین محتوای ارایه شده بین سه کتاب ریاضی، بیش ترین ارتباط عمودی بین ریاضی دوم، سوم و چهارم وجود دارد که به شاخص تداوم بیش تر از شاخص توالی توجه نموده است. در ضمن بین محتوای ارایه شده بین چهار کتاب ریاضی، بیش ترین ارتباط عمودی بین ریاضی دوم، سوم، چهارم و ششم وجود دارد که البته به شاخص تداوم بیش تر از شاخص توالی توجه شده است. به علاوه در ارتباط عمودی بین محتوای ارایه شده بین پنج کتاب ریاضی دوم الی ششم ابتدایی، ارتباط عمودی بیش تر به صورت تداوم می باشد. در ضمن بر اساس شاخص توالی و تداوم بیش ترین فراوانی مشترک، بین دو کتاب ریاضی مربوط به کتاب های سوم و ششم دوره ی ابتدایی و کم ترین فراوانی مشترک بین دو کتاب ریاضی مربوط به کتاب های دوم و ششم همین دوره می باشد.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، دوره ی ابتدایی، کتاب درسی، توالی، تداوم، ارتباط عمودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.