نمونه واژه های گویشی خراسان، در جای خالی سلوچ ، اثر محمود دولت آبادی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی پژوهش­ های زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: NCNRPL09_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن صادقی

استادیار، دانشگاه پیام نور

چکیده

بهره گیری از لغات و ترکیبهای موجود در گویش های محلی، یکی از خصوصیات شاخص در رمان جای خالی سلوچ، اثرمحمود دولت آبادی است. برجستگی و کثرت این ویژگی از یکسو و ثبت و ضبط نشدن اغلب این واژه ها در لغتنامه های فارسی از سوی دیگر، گاه مخاطب را در فهم متن با مشکل مواجه میکند. هدف نوشتار حاضر، بیانمعنی و تلفظ تعدادی از واژه های گویشی مندرج در این رمان، به کمک گویش های زنده خراسان است. به این منظور، واژه های مشترک جای خالی سلوچ با گویشهای این منطقه استخراج شده اند. سپس معنی و تلفظ رایج آنها در گویشهای مورد نظر، ارایه شده است. برپایه یافته های این پژوهش، هنوز بیشتر واژه های ناشناخته به کار رفته در این رمان، در ارتباطات کلامی مردم خراسان کاربرد دارند. واژه های گویشی استفاده شده در این مقاله، با پژوهش میدانی و تحقیق در گویشنامه های خراسان فراهم آمده است.

کلیدواژه ها

جای خالی سلوچ، گویش، گویش های خراسان، محمود دولت آبادی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.