سیمای اجتماعی ایران در عصر صفوی و بازتاب زنان،کودکان، بازی و سرگرمی دراشعار صایب تبریزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی پژوهش­ های زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: NCNRPL09_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فولادی

دانشیار و عضو هییت علمی دانشگاه قم

حیدر نذیری

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

ایران در عصر صفوی، از لحاظ تاریخی، مذهبی، نظامی، فقه شیعه، ادبیات شیعی و رواج بازرگانی و روایی اقتصاد از جایگاه ویژه ای برخورداربوده است. وضعیت طبقات گوناگون جامعه و آداب و رسوم رایج در این دوره از مباحث مهم و مورد توجه در داخل و خارج ایران بوده است. از طرفی اهمیت تاثیرگذاری این دوران را نباید در شاعر صاحب سبک و پرآوازه ی همچون صایب، با ویژگی های نکته سنجی، باریک بینی، ژرف نگری، نادیده گرفت. از این روی در این مقاله زمینه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران در عصر صفوی بررسی میگردد و سپس با توجه به جایگاه مهم خانه، خانواده و زن و کودک در مباحث اجتماعی و اخلاقی جامعه، بازتاب موضوع زنان، شیوه ی پوشش، کودکان ، بازی و سرگرمی در اشعار صایب تبریزی بررسی میگردد.

کلیدواژه ها

عصرصفوی، صایب تبریزی، زن، کودک، سرگرمی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.