تحلیل گفتمان انتقادی در نامه های رشیدالدین وطواط

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی پژوهش­ های زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: NCNRPL09_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف شیبانی اقدم

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز

فاطمه سلطانی ادیب

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد تهران مرکز

چکیده

منشورها، فرمانها و رسایل سلطانی که در مجموعه منشآت گرد آمده است، منابع بسیار مهم و ارزشمند و اسناد معتبری هستندکه میتوانند در کشف حقایق تاریخی و ریشه ی بسیاری از وقایع، راهگشای مورخان و اهل تحقیق باشند و به عنوان سندی قابل اتکا ما را در شناخت بیشتر خود نگارنده و احوال آن زمان یاری دهد. با تحلیل گفتمان انتقادی که شامل مطالعهی روابط قدرت در جامعه است میتوان فرآیندهای اجتماعی، فرهنگی و ایدیولوژیکی موثر بر مجموعه مکاتیب وطواط که مجموعه ای از منشآت دیوانی و اخوانی است و تاثیر آنها بر خلق معنی را نشان داد. دراین پژوهش مکاتیب وطواط بر اساس نظریه تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف در سه اصل توصیف، تفسیر و تبیین بررسی می شود. نتیجه حاکی از آن است که این نامه ها به صورت توصیفی و روایتی نوشته شده اند و سبک نامه ها همان سبک عمومی دوره دوم سلجوقیان است که در میان نویسندگان خراسان معمول بوده است.

کلیدواژه ها

رشیدالدین وطواط، منشآت، تحلیل گفتمان انتقادی، نظریه فرکلاف.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.