جهش شهری - بازساخت فضا برای جهانی شدن در استانبول
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG04_181
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1801
نویسندگان
گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
با توجه به آمار وارقام منتشره از سوی دستگاههای ذی ربط در زمینه عمران و نوسازی بافتهای فرسوده مراکزشهری ایران ، بیش از 87 هزار با فت فرسوده در بیش از 242 شهر شناسایی شده است. کندی حاکم بر روند نوسازی آنها ، لزوم تسریع در فرآیند احیای بافتهای فوق الذکر نه تنها نیازمند تدوین راه کارهای جدید داخلی، بلکه بهره گیری از تجربیات سایر کشورها و به ویژه کشورهایی با خصوصیات نسبی مشترک ونزدیک به کشور ایران نموده است. با توجه به ضرروت فوق الذکر، هدف این تحقیق ارایه تجربیات دولت ترکیه و شهرداری کلانشهر استانبول در باز ساخت فضای شهری به سوی کسب موقعیت یک " شهر جهانی" به جای امتناع از جهانی شدن می باشد. بنابر این ابتدا خلاصه ای از فراز و نشیبهای تاریخی ترکیه و کلانشهر استانبول در مسیر جهانی شدن بیان شده است. سپس اقدامات دولت ترکیه و این کلانشهر از دهه 1980 به این طرف در زمینه جهانی شدن استانبول بیان شده است . همچنین چالشهای فرا روی دولت محلی این کلانشهر 12,5 میلیون نفری که بیش از نیمی از ساکنان آن در مساکن غیر قانونی زندگی می کنند ، تشریح شده است. که از جمله این چالشها ، عدم شفافیت و ابهام در مشارکت مستقیم شهروندان و کمبود قوانین تبدیل استانبول به یک مرکز جهانی می باشد. نهایت اینکه دلایل عدم موفقیت اقدامات شهرداری کلانشهر استانبول از قبیل: "عدم جذب مشارکت محلی " ، "نادیده گرفتن سرنوشت مستاجران"و گروههای آسیب پذیر و ساکنان کم درآمد " و " از بالا به پایین بودن برنامه ها وپروژه ها " بیان شده است.کلیدواژه ها
استانبول ، بازساخت فضایی ، جهش شهری ، جهانی شدنمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.