اسلام، جهانی شدن و چالشهای پیش رو

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG04_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی اسماعیلی

دانشگاه سیستان و بلوچستان، گروه IT زاهدان

نورمحمد یعقوبی

دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده مدیریت و حسابداری، زاهدان

چکیده

رشد شبکههای داده الکترونیکی مخصوصاً اینترنت و حادث شدن انقلابی جدید در بستر آن، که از همگرایی بین فرایند توسعه اطلاعات و توسعه فناوری ارتباطات به وجود آمده، باعث ظهور یک بعد جدید کسب و کار به نام کسب وکارهای الکترونیکی گردیده است. همچنین علاوه بر سطح خدمات و محصولات فیزیکی در اقتصاد واقعی، یک سطح تجاری الکترونیکی نیز برای خدمات و محصولات دیجیتالی به نام اقتصاد شبکه، رشد کرده است که در آن، علم و فناوری، نوآوری و کارآفرینی سه عامل کلیدی رشد هستند.اقتصاد شبکه با بهرهگیری از ویژگیهای منحصر بفرد اینترنت، باعث افزایش روند توسعه کشورهای توسعه یافته و عمیق تر شدن شکاف توسعه بین کشورها گردیده است. توسعه سریع و پایدار فناوری های وابسته به اینترنت در همراهی با اقتصاد شبکه و دگراندیشی در مورد علل شکست dot-com به ناچار تأثیر مهمی بر امکانات مختلف برای توسعه مفاهیم خلاق کسب و کار برخط و تحقق بخشیدن به آنها، داشته است. از عوامل دیگر موفقیت این کشورها، فراهم بودن زیرساخت های ارتباطی مناسب، فرهنگ سازی، آموزش های همه جانبه و برنامه ریز یهای منسجم و بلندمدت دولت دراین زمینه ها می باشد.کشورهای اسلامی که اکثراً جزو کشورهای توسعه نیافته و کمتر توسعه یافته هستند، چارهای جز استفاده از همین فناوری های اطلاعات و ارتباطات بطور الکترونیکی بطور خاص، ندارند تا بتوانند خود را به کاروان شتابان کشورهای توسعه یافته برسانند. تحقیقات نشان داده که بیشتر کارآفرینان کشورهای توسعه نیافته به دلیل مهیا نبودن زیرساختهای مناسب جهت ایجاد کسبوکارها، به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند در صورتی که با فراهمشدن ایجاد کسب و کارهای کوچک دیجیتالی به سرعت و با هزینه کم میسر می گردد که این فرصتهای نوآوری مورد توجه کارآفرینان قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

جهان اسلام، انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات، شکاف های توسعه در جهان اسلام، کارآفرینی الکترونیکی، اینترنت، کسب وکارهای کارآفرینانه الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.