نگرش شاعران و نویسندگان موافق با کشف حجاب، از مشروطه تا معاصر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی متن پژوهی ادبی نگاهی تازه به ادبیات داستانی معاصر
  • کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI06_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید علی بیگی سرهالی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه

ام البنین نیکخواه نوری

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد. واحد زاهدان

چکیده

کشف حجاب که از مشروطه با دیدگاه های متفاوتی مطرح شد، در زمان رضاشاه به مرحله اجرا درآمد. در این میان و در عصر مشروطه شاعران و ادبایی نظیر لاهوتی، عارف قزوینی، ایرج میرزا و.... به دفاع از آن برآمدند و در دوره نزدیک به معاصر کسانی مانند بهار و پروین اعتصامی با طرح نظراتی، پوشش و حجاب زنان را به باد انتقاد گرفتند. در این میان و در دوره معاصر این مباحث در آثار جمالزاده بیشتر مشهود بود و بدین ترتیب ادبا و نویسندگان دوره مذکور با طرح اشعار و متون نثر، به حمایت از کشف حجاب برخاستند به طوریکه با تشبیه چادر و پوشش زنان به کفن و ...بانوان را به مردگان متحرک مانند کردند. در این پژوهش که با روش تحلیلی و توصیف ابیات و متون به دست آمده از شعرا و نویسندگان دوره های مذکور با انجام رسیده، ضمن معرفی موافقان کشف حجاب به بررسی نظرات آنان پرداختهشده و نظرات آنان را برای مخاطبان تفسیر و تبیین کرده ایم.

کلیدواژه ها

کشف حجاب، نگرش موافقان، دوره مشروطه، دوره معاصر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.