فرآیند جهانی شدن و بررسی این پدیده در کشورهای جهان اسلام

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG04_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر لطفی

استادیار و مدیر گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

آزاده محمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد

چکیده

جهانی شدن فرآیندی اجتناب ناپذیر و ناگریز است که به منزله بین المللی شدن و از بین بردن مرزهایجغرافیائی است. امروزه، جهانی شدن به منزله آشکارترین روندها در همگرائی کشورهاست که مهمترین بعد آن، بعد اقتصادی است.این پدیده، مخالف و موافق بسیاری دارد، بطوریکه موافقان بر این باورند که جهانی شدن، افزایش بهره وری را در سطح جهانی به دنبال داشته است و مخالفان معتقدند که جهانی شدن تنها به نفع کشورهای پیشرفته بوده و فاصله بین کشورهای فقیر و غنی افزایش پیدا کرده است. جهانی شدن، تاثیر زیادی بر بعدهای مختلف زندگی انسانها می گذارد که کشورهای اسلامی هم تا حدی از این مهم تاثیر می گیرند . کش ورهای اسلامی برای جلوگیری از عقب ماندگی در رقابت جهانی، برای مواجه شدن با چالشهای اقتصاد جهانی باید به مزیت های خود اهمیت دهند و تلاشهای همکاری جویانه ای داشته باشند. بطوریکه، کشورهای اسلامی با توجه به نقاط مشترک بسیاری که در ویژگیهای دینی اجتماعی دارند، میتوانند نقاط پیوندی برای همکاری بیشتر در زمینه های الکترونیکی- اقتصادی پیدا کنند. توریسم اسلام ی، روشی است مناسب برای افزایش تبادلات فرهنگی بین کشورهای اسلامی تا مسلمانان به راحتی بتوانند به کشورهای یکدیگر رفت و آمد کنند. از راهکارهای مفید دیگر میتوان به اصلاح نهادهای قدیم و ایجاد نهادهای جدید اشاره کرد تا فضای جدید و مناسبی برای تولیدکنندگان فراهم شود. همچنین می بایست از متخصصان امور بهره گیرند و فرصتها و تهدیدها را کاملا بررسی کنند. در این زمینه، با یک بررسی علمی، روشهای مناسب برای هماهنگی و ارتباط بین المللی و منطقه ای در جهان اسلام ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

جهانی شدن، بین المللی شدن، مرزهای جغرافیائی، کشورهای اسلامی، چالشهای اقتصادی،توریسم اسلامی، جهان اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.