طراحی مدل کسب و کار سه لایه (TLBMC) در شرکت بهرهبرداری راه آهن شهری تهران و حومه (مترو)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICMBTU02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حسین کشاورزی

استاد دانشگاه و عضو هییت علمی دانشگاه شاهد

رضا عباسی

استاد دانشگاه و عضو هییت علمی دانشگاه شاهد

صمد بشیرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی

چکیده

مدل کسب و کار سه لایه ایی کانواس ابزاری موثر و قابل اطمینان برای یافتن و استقرار مدل های کسب و کار مبتنی برپایداری است. این مدل که امروزه با افزودن دو لایه به کسب و کارهای موجود، به مدل کانواس بسط و توسعه یافته است. دولایه جدیدی که به مدل های مرسوم افزوده شده است عبارتند از : نخست؛ یک لایه زیست محیطی که مبنای آن دیدگاهچرخه عمر در طبیعت است و نیز یک لایه اجتماعی که اساس آن دیدگاه ذی نفعان کسب و کار است. در روش های نوینامروزی این سه لایه کسب و کار بسیار شفافتر و کارکردی تر شدهاند، زیرا نشان میدهند که چگونه یک سازمان به ایجاد وخلق انواع مختلفی از ارزش های اقتصادی و اجتماعی می پردازد. از دیدگاه بصری (رسم گرافیکی) نیز مدل کسب و کار کانواس به عنوان یک ابزار پشتیبانی و حمایتی به ایجاد و توسعه ارتباطات با ذی نفعان از طریق خلق یک دیدگاه جامع و یکپارچه بهمدل های کسب و کار می پردازد، به گونه ای که کسب و کار بتواند به گونه ای نوآورانه و خلاق به حمایت از مدل های پایدار کسبو کار بپردازد . لذا در این تحقیق به عنوان ابزار تحقیق از مدل کسب و کار سه لایه یی کانواس برای بازتحلیل و تشریحویژگیهای کلیدی مدل کسب و کار شرکت بهره برداری متروی تهران استفاده می شود. این روش جدید از طریق ارایه یک ابزار طراحی برای ساختارهای پایدار به تشریح و تدقیق مدلهای خلاقانه کسب و کار می پردازد به گونه ای که با به یک پویاییو رشد در تجزیه و تحلیل، انسجام افقی و عمودی و ارتقای بهره وری کسب و کار منتهی می شود . از طرفی به عنوان روشیمطمین برای دستیابی به مزیت های رقابتی پایدار در بنگاه های تجاری، شناسایی مدل های کسب و کار و تلاش برای بهبودابعاد مختلف آن است. بنابراین می توان با تمرکز به قلب مدل کسب و کار که همان ارزشهای پیشنهادی مشتری می باشد،فضاهای بهبود مدل های کسب و کار را در سازمان های کنونی شناسایی کرد. از طرفی جهت حرکت از مدل کنونی به مدلپیشنهادی در کسب و کارها، لازم است نقشه راه این تغییر، طراحی شود. در این پژوهش با نگاهی به موارد مذکور، سعی درشناسایی مدل کسب و کار کنونی شرکت بهره برداری متروی تهران، شناسایی فضاهای بهبود در آن و طراحی الگوی مناسببراساس مدل TLBMC می باشد.

کلیدواژه ها

مدل کسب و کار سه لایه، TLBM ، پایداری، متروی تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.