اهمیت و نقش گردشگری بر روند توسعه همه جانبه در کشورهای اسلامی با تأکید بر اقتصاد توریسم
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG04_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2936
نویسندگان
استادیار و مدیر گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه آزاد اسلا
چکیده
درجهان امروز رکن چهارم اقتصاد به عنوان صنعت گردشگری شکل گرفته که با تعریف جدید گردشگری، کشورهای مختلف توانمندیهای خاصی را در زمینه گردشگری دارا می باشند امروزه منظور از گردشگر کسی است که از مبدا به مقصد با هر هدف و انگیزه ای مسافرت نموده و در مقصد هزینه نماید و باعث رونق اقتصادی آن منطقه گردد. حال با این تعریف کشورهای اسلامی با پتانسیلهای بسیار فراوان درغالب چشماندازهای انسانی و طبیعی با مدیریت و برنامه ریزی می توانند اقتصاد خود را در جهت توسعه همه جانبه دگرگون سازند کشورهای اسلامی تقریبا در همه جای کره زمین با ساختار فرهنگی و قومیتی خاص پراکنده شده اند و مدیریت گردشگری و برنامه ریزی در جهت توریسم پایدار می تواند باعث مبادلات فرهنگی و اقتصادی در بین ملل اسلامی گردیده و در مرحله دوم توریسم های غیر مسلمان را نیز از همه نقاط مختلف جهان به سمت چشم اندازهای جهان اسلامی متمایل گردانند. به عنوان مثال توانمندیهای مصر در زمینه گردشگری الگوی مناسبی است که توانسته اقتصاد گردشگری را دراین کشور فعال ساخته و حدود 40 درصد از درآمد کشور را از طریق صنعت گردشگری جذب نماید در جای جای جهان اسلامی چنین توانمندیهای خاصی وجود دارد که با مدیریت منسجم و هماهنگ می تواند باعث رونق اقتصادی صنعت گردشگری گردد.کلیدواژه ها
صنعت گردشگری، توسعه اقتصادی، جهان اسلام، مدیریت گردشگری، برنامه ریزی و همگراییمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.