نقش بلاک چین در تقویت امنیت سایبری و حفظ حریم خصوصی خانه هوشمند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات نوین در مهندسی برق،کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECIT01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلام حسین اکباتانی فرد

استادیار گروه کامپیوتر، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، - ایران

مژده فلاحت گر

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، موسسه آموزش عالی مهر آستان، آستانه اشرفیه، ایران

چکیده

امنیت1 و حریم خصوصی2 اینترنت اشیاء3 همچنان یک چالش اساسی است که عمدتا به دلیل مقیاس عظیم و توزیعشده در شبکه های اینترنت اشیاء است. رویکردهای امنیتی و خصوصی متعارف برای اینترنت اشیاء عمدتا ناشی از توپولوژی غیر متمرکز و محدودیت منابع اکثر دستگاه های آن است. بلاک چین4 میتواند گزینه مناسبی جهت ترکیب با اینترنت اشیاء و رفع نیازهای امنیتی آن باشد. با این حال، بلاکچینها از نظر محاسباتی گران هستند و شامل سربار پهنای باند بالا و تاخیر میباشند که برای دستگاه های اینترنت اشیاء مناسب نیستند. این مقاله موقعیتی جدید معماری امن، خصوصی و سبک وزن را برای اینترنت اشیاء پیشنهاد میدهد که براساس تکنولوژی بلاکچین است که سربارهای بلاکچین را حذف میکند در حالی که اکثر مزایای امنیتی آن را حفظ میکند. یک نمونه بلاکچین سبک جهت استفاده ویژه برای اینترنت اشیاء با حذف مفهوم اثبات کار و مفهوم سکه ارایه داده شده است. این رویکرد در یک محیط خانه هوشمند5 نمونه برداری شده و شامل سه سطح اصلی ذخیره سازی ابر، پوشش، و خانه های هوشمند می شود. هر خانه هوشمند مجهز به یک دستگاه همیشه آنلاین و با منابع بالا است که به عنوان معدن شناخته می شود و مسیولیت مدیریت کلیه ارتباطات داخل و خارج از خانه را بر عهده دارد .معدنچی همچنین یک بلاکچین خصوصی را محافظت می کند که برای کنترل و حسابرسی ارتباطات استفاده میشود .ما نشان می دهیم که چارچوب خانه هوشمند مبتنی بر بلاکچین ارایه شده با ایمن سازی کامل، امنیت آن با توجه به اهداف اساسی امنیت، یکپارچگی6 و در دسترس بودن7، ایمن است.

کلیدواژه ها

بلاک چین، اینترنت اشیاء، امنیت، خانه هوشمند، مقیاس پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.