استفاده از روش ژیوالکتریک به منظور تعیین بهترین محل برای طراحی سد زیرزمین در دشت رونیز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی آب،خاک و علوم محیطی
  • کد COI اختصاصی: WSEC01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا قلمکاری

گروه زمین شناسی؛ واحد علوم و تحقیقات تهران - شیراز دانشگاه آزاد اسلامی ، فارس، ایران

عبدالمجید اسدی

گروه زمین شناسی؛ واحد شیراز دانشگاه آزاد اسلامی ؛ شیراز، ایران

محسن پورکرمانی

گروه زمین شناسی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ؛ تهران، ایران

امیر مزدارانی

گروه زمین شناسی؛ واحد علوم و تحقیقات تهران - شیراز دانشگاه آزاد اسلامی ، فارس، ایران

چکیده

از عوامل مهم و تعیین کننده که در سرلوحه نیازمندی های مادی جوامع بشری قرار گرفته است، ماده اصلی سازنده حیات، یعنی آب می باشد. احداث سد زیرزمینی یکی از راهکارهای مفید و موثر در تامین آب جهت مصارف گوناگون است. این سازه در اقلیم های خشک و نیمه خشک برای مقابله با بحران کم آبی قابل اجراست. به منظور امکان سنجی سازه های بزرگ لاجرم مساحت وسیعی باید تحت مطالعه قرار گیرد، لذا می بایست با انتخاب روش های مناسب از هزینه های بالا، و زمان بر، کاست. از جمله این روش ها می توان به روش ژیوالکتریک اشاره کرد. علم ژیوفیزیک قادر خواهد بود شرایط زیر سطحی منجمله شناسایی سطح آب زیرزمینی، ابعاد و عمق حفرات کارستی زیرزمینی، عمق سنگ بستر، وضعیت قرارگیری لایه ها را با دقت بالایی مشخص نماید. این پژوهش به منظور امکان سنجی و تعیین محل سد زیرزمینی، با انگیزه مدیریت هر چه بهتر آب های زیرزمینی در دشت رونیز صورت گرفته است. در این راستا پس از بازدیدهای صحرایی 97 سونداژ مورد بررسی قرار گرفت. و نتایج حاصله با مدل بولین در مکان یابی سدهای زیرزمینی مقایسه شد و دره گرده به عنوان مستعد ترین مکان به منظور احداث سد زیرزمینی مشخص گردید.

کلیدواژه ها

ژیوالکتریک، مدل بولین، سد های زیرزمینی، دشت رونیز، غرب استهبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.