مقایسه تغییرات تولید اولیه در داخل و خارج قرق مراتع شغال دره نمین، استان اردبیل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با محوریت آبخیزداری و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED13_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد وارسته

نویسنده مسوول: دانشجو، کارشناسی ارشد مرتعداری، منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیل

اردوان قربانی

دانشیار ، دکترای علوم مرتع،منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیل

مهدی معمری

استادیار, دکترای علوم مرتع,منابع طبیعی, دانشگاه محقق اردبیل

محمود بیدار لرد

استادیار،دکترای سیستماتیک گیاهی، گیاهشناسی، همکار دانشگاه محقق اردبیل

فرید دادجو

کارشناس ارشد، دانش آموخته ارشد علوم مرتع، منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

حمید الیاسی بروجنی

کارشناس ارشد، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور

چکیده

هدف اصلی تحقیق بررسی تغییرات تولید اولیه سطح زمین فرم های رویشی و کل در داخل و خارج قرق مراتع شغال دره نمین بود.به منظور اندازه گیری تولید اولیه سطح زمین سه مکان در داخل قرق و سه مکان در مراتع تحت چرا (خارج قرق) انتخاب شد. در هر مکان سه ترانسکت صد متری موازی باهم با فواصل ۵۰ متر از یکدیگر عمود بر شیب و در امتداد هر ترانسکت ۱۰ پلات یک متر مربعی با فواصل ۱۰ متری از همدیگر مستقر شد. سپس تولید اولیه سطح زمین فرم های رویشی گندمیان و پهن برگان علفی در سطح هر پلات به روش قطع و توزین جمع آوری شد. برای بررسی تغییرات در داخل و خارج قرق و همچنین در طبقات ارتفاعی (سه طبقه ارتفاعی) به ترتیب از آزمون tو تجزیه واریانس یکطرفه (آزمون دانکن) استفاده شد. نتایج نشان داد که اختلاف تولید اولیه سطح زمینفرم های رویشی و کل در داخل و خارج قرق و طبقات مختلف ارتفاعی معنی دار بوده و قرق باعث بهبود و افزایش تولید اولیه سطح زمینمی شود. بنابراین یکی از روش های مدیریتی خوب برای احیای مراتع و افزایش تولید اولیه سطح زمین است که با دادن فرصت احیا و عدم چرای دام ها این اتفاق می افتد. ضرورت این پژوهش، استفاده از نتایج در راستای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای محصولات و توازن کربن است.

کلیدواژه ها

تولید اولیه سطح زمین، قرق، مراتع شغال دره، استان اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.