بررسی تاثیر قرق بلند مدت بر تولید اکوسیستم مرتعی در ذخیره گاه سبزه پوش شهرستان مهاباد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با محوریت آبخیزداری و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED13_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد چوکلی

نویسنده مسیول، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی مرتع، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

اردوان قربانی

دانشیار گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

میکاییل بدرزاده

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

جواد معتمدی

دانشیار پژوهشی، بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمانتحقیقات،آموزشوترویجکشاورزی،تهران، ایران

چکیده

به منظور مطالعه تاثیرقرق بلندمدت برتولید اکوسیستم مرتعی درذخیره گاه سبزه پوش شهرستان مهاباد، تغییرات ت ولیددردو سطح داخل وخارج قرق بررسی شد. ابتدا سه سایت نمونه برداری در داخل و سه سایت در خارج قرق، با شرایط مشابه انتخاب شد. در هر سایت تعداد سه ترانسکت به طول یک صد متر، عمود بر شیب و با فاصله 50 متر از یک دیگر در نظر گرفته شد. در هر ترانسکت تعداد 10 پلات یک متر مربعی به صورت تصادفی- سیستماتیک مستقر شد. تمامی گیاهان هر پلات قطع و به تفکیک فرم رویشی (گراس ها و فورب ها) برداشت شد. پس از خشک شدن نمونه ها توزین شد. مقایسه پارامترهای داخل و خارج قرق با تجزیه واریانس مقایسه شد. نتایج نشان داد که بین سایتهای قرق و خارج قرق از لحاظ وزن گراس ها و فورب ها تفاوت معنی داری وجود داشت. هم چنین بین سایت های نمونه برداری و اثر متقابل محل قرق و سایت نمونه برداری از لحاظ وزن گراس ها و فورب ها اختلاف معنی داری مشاهده شد. بالاترین وزن گراس ها وفورب ها به ترتیب 32/19 و 59/11 گرم در محیط داخل قرق ثبت شد. هم چنین بالاترین وزن فورب ها با متوسط 69/28 گرم در سایت نمونه برداری شماره 1 و بالاترین وزن گراس ها در سایت نمونه برداری3 با متوسط 75/13 گرم ثبت شد.

کلیدواژه ها

مرتع، قرق، فورب، سبزه پوش، آذربایجان غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.