نقش فناوری اطلاعات و اینترنت اشیاء دربهبود فرایند زنجیره تامین سبز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و حسابرسی پویا
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF03_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نساء نوروزیان

گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه علمی کاربردی واحد ۱۹، قایمشهر، ایران

سمانه خطی

مدرس دانشگاه و دانشجوی دکترای فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

مدیریت زنجیره تامین که در شکل جدید خود شامل بخش هایی از تجارت الکترونیک نیزمیباشد به دنبال راه هایی برای کاهش هرچه بیشتر سیکل تولید محصول و خدمات مورد نظر استو در این راه از جدیدترین پیشرفت های علم مدیریت و فناوری (شامل اینترنت، شبکه گستردهجهانی وفناوری های اطلاعاتی ،اینترنت ا شیاء ،..) بهره می برد. امروزه تضمین توسعه پایدار هر کشورمنوط به حفظ و استفاده بهینه از منابع محدود و غیر قابل جایگزین در آن کشور شده است. بنابر فشارمقررات دولتی جهت اخذ استانداردهای محیطی برای عرضه محصولات طبیعی (سبز) موجب ظهور مفهومجدید مدیریت زنجیره تامین سبز شده است که دربرگیرنده مراحل چرخه عمر محصول از طراحی تابازیافت می باشد آن هم بگونه ایی که سازگار با محیط زیست باشد. در این بین اینترنت اشیاء با استفاده ازحسگرهای فعال کننده و فناوری ارتباطات داده ها، در اشیا ء فیزیکی جاسازی می شود از این رو امکان ردیابی، هماهنگی یا کنترل اشیا ء را از راه اینترنت فراهم می کند در واقع هدف اینترنت اشیاء از بین بردن فاصلهمیان فرایندهای تجاری در دنیای واقعی و نمایش آنها در سیستم های اطلاعاتی است که یک راه حل مناسببرای فناوری اطلاعات سبز است. هدف مقاله شناخت چالش های حوزه زنجیره تامین، بررسی کاربردها ونقش فناوری اطلاعات در زنجیره تامین، شناخت نیازمندی های زنجیره تامین سبز می باشد. این پژوهشدر نهایت راهکارهایی را به منظور افزایش همکاری بین عاملان زنجیره تامین برای آسانتر کردن جریانمدیریت کالا با تکنولوژی هایی نظیر مانند، اینترنت اشیا، شبکه های حسگر بیسیم، پردازش ابری وفرکانسرادیویی در سرتاسر زنجیره تامین ارایه خواهد داد.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین ، اینترنت اشیا ، فنا وری اطلاعات سبز، زنجیره تامین سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.