بررسی اثر ذرات فوق ریز کاربید تنگستن ونوع بایندر بر خواص مکانیکی و عملکرد ماشینکاری سرمتهای Ni -WC و WC-Ni-Co

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME07_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار دائی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده متالورژی و مواد دانشکده فنی دانشگاه تهران

محمود حیدرزاده سهی

دانشیار دانشکده متالورژی و مواد دانشکده فنی دانشگاه تهران

ولی رحیمی دیزجی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی وعلم مواد دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در این پژوهش اثر اندازه ذره پودر کاربید تنگستن و ترکیب بایندر در سرمتهای WC-Ni-Co در این پژوهش اثر اندازه ذره پودر کاربید تنگستن و ترکیب بایندر در سرمتهای مورد بررسی قرار گرفت.بدین منظور پودرهای کاربید تنگستن با اندازه ذرات 0/6 تا ٤٠ میکرومتر در دو ترکیب مختلف بکار گرفته شدند. سپس مقدار بایندر نیکل بر خواص مکانیکی و عملکرد تراشکاری در سرمتهای WC-Ni مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی ریزساختار سرمتهای ساخته شده از میکروسکوپ نوری ، میکروسکوپ الکترونی روبشی و اندازه گیری اشباع مغناطیسی استفاده شد. همچنین سختی ویکرز و استحکام گسیختگی عرضی اندازه گیری و آزمون توانایی ماشینکاری توسط سرمتها انجام شد. سرمتهای WC-Ni-Co و WC-Ni در ماشینکاری فولاد بعلت ایجاد دمای بالا ، دچار پدیده حفره دارشدن شدند. در ماشینکاری چدن با افزایش سختی سرمتها، مقاومت به سایش جانبی (Flank Wear) آنها افزایش یافت. با کاهش اندازه ذرات پودر خام در سرمتهای WC-Ni-Co سختی و مقاومت به سایش افزایش یافت. افزایش مقدار نیکل سختی سرمتهای WC-Ni را کاهش داد و موجب کاهش مقاومت به سایش گردید.

کلیدواژه ها

سرمت، کاربید تنگستن، اندازه ذره ، تراشکاری، سایش جانبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.