مطالعه تجربی و عددی فرآیند فولرینگ

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME07_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1054
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز فرشته صنیعی

دانشیار همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده مهندسی، گروه مکانیک

مریم خلیلی گشنیگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

با توجه به آنکه در فرآیند فولرینگ مواد در جهات مختلف جریان می یابند، از دیرباز یکی از دغدغه های متخصصین، پیش بینی میزان توزیع طولی و عرضی مواد برای قالب طراحی شده بوده است. این فرآیند یک فرآیند آهنگری پیش فرم است و محصول این فرآیند به عنوان ما ده اولیه فرآیند پی شفرم بعدی یا آهنگری نهایی قالب بسته به کار گرفته می شود. کاهش سطح مقطع در یک ناحیه خاص از بیلت و افزایش طول همان ناحیه، از مهمترین اهداف فرآیند فولرینگ است. برای مطالعه عوامل مختلف بر جریان فلز و نیروی لازم، آزمایشات عملی و روش اجزاء محدود در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند. در مقاله حاضر، تاثیر نسبت ابعادی قالب و قطعه و نیز اثر ضریب اصطکاک بر نیروی آهنگری و توزیع عرضی و طولی مواد، بررسی گرد یده است. بعضی از آزمایشات نیز تکرار شده که نتایج آزمایشهای مشابه همدیگر را به خوبی تایید نموده اند. همچنین مشاهده گردید که میان نتایج عددی و تجربی تطابق خوبی وجود دارد.

کلیدواژه ها

قالب فولر- فولرینگ- توزیع طولی و عرضی مواد- نیروی آهنگری-اصطکاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.