تاثیر سرمایه گذاری و نوسانات بدهی بر توانگری مالی شرکت های بیمه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و دومین همایش ملی و هشتمین همایش بین المللی بیمه و توسعه
  • کد COI اختصاصی: INSDEV22_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر تیمور پاینده نجف آبادی

دانشیار آمار دانشگاه شهید بهشتی

کارزان سعیدی

کارشناسی ارشد علوم محاسبات و برنامه ریزی بیمه

آرمان رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آمار بیمه دانشگاه بهشتی

سعید محمدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محاسبات و برنامه ریزی بیمه

چکیده

یکی از راه های نظارت بر عملکرد شرکت های بیمه نظارت بر توانگری مالی آنها است. این نظارت در کشور نیز تحت عنوان آیین نامه 69 بیمه مرکزی جهت نظارت بر توانگری مالی شرکت های بیمه طراحی گردیده است. هدف اصلی آیین نامه های توانگری حفاظت کافی از بیمه گذاران و ذی نفع ها است. با توجه به آیین نامه 69 بیمه مرکزی شرکت های بیمه موظفند نسبت توانگری مالی خود را به صورت سالانه محاسبه کنند. روش های گوناگونی برای محاسبه سرمایه لازم توانگری مالی وجود دارد. در این پژوهش بر مقیاس احتمال ورشکستگی تمرکز می کنیم و نحوه استفاده ازآن در محاسبه سرمایه لازم توانگری بررسی می کنیم .در این راستا چون نمی توان مقدار مقیاس مزبور را به طور واضح و در عمل بدست آورد ابتدا با استفاده از تقریب نرمال، تقریبی از این مقیاس را محاسبه می کنیم و سپس با استفاده از سه گشتاور اول توزیع مقیاس ،تقریب های حساسیتی را استخراج می کنیم. در پایان با انجام تحلیل های حساسیتی مانند تغییر تخصیص دارای های مختلف و تغییر پذیری نوسانات بدهی سرمایه لازم توانگری را برای شرکت مربوطه با استفاده از روش های احتمال ورشکستگی و کسری بیمه گذار محاسبه می کنیم. نتایج این بررسی نشان می دهد که برای ثابت ماندن در یک سطح احتمال ورشکستگی و یا داشتن شرایط توانگری، با افزایش دو پارامتر تخصیص دارایی و نوسان بدهی، باید سرمایه اولیه شرکت افزایش یابد.

کلیدواژه ها

توانگری مالی، احتمال ورشکستگی، سرمایه لازم، تقریب توانی نرمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.