رتبه بندی توانمندسازهای نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر با استفاده از روش مدل سازی ساختاری تفسیری ISM

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی اندیشه های نوین و خلاق در مدیریت،حسابداری مطالعات حقوقی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ACLAW01_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس عباس لرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی واحد علوم و تحقیقات اهواز، ایران

مهدی روغنی

عضو هیات علمی گروه مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، ایران

چکیده

امروزه نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر TPM یکی از پایه های اصلی صنعت نفت به شمار آمده و بر هیچ کس پوشیده نیست. نگهداری و تعمیرات در صنایع تولیدی و خدماتی که در فرایندهای خود از تجهیزات خاصی استفاده می کنند، جایگاه ویژه ای دارد. هدف اصلی: این پژوهش استفاده از روش مدل سازی ساختاری تفسیری ISM برای مدلسازی توانمندسازهای پیاده سازی نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون است. روش تحقیق: این پژوهش در دو مرحله شناسایی توانمندسازهای پیاده سازی نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر TPM با استفاده از روش دلفی و سپس رتبه بندی آنها با استفاده از روش مدلسازی ساختاری تفسیری ISM صورت پذیرفت. در بخش اول این پژوهش، ابتدا با مروری بر ادبیات پژوهش و مطالعات مشابه 14 توانمندساز نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیرشناسایی شدند. سپس با استفاده از روش دلفی 12 توانمندساز اصلی نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیردر شرکت نفت و گاز مارون تعیین شدند. در بخش دوم پژوهش از روش ISM به منظور رسیدن به هدف اصلی پژوهش استفاده شد و پس از نهایی نمودن ماتریس خودتعاملی ISM و پیادهسازی این روش با استفاده از نرم افزار MATLAB توانمندسازهای نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیردر هفت سطح به صورت تخصیص زمان کافی برای اجرای TPM، ارایه یک برنامه واقع بینانه TPM، تشویق و ترغیب و انگیزه ها، مقیاس های عملکردی مناسب، همکاری و هماهنگی، مشارکت فراگیر کارمندان و تخصیص منابع کافی برای اجرای TPM، ارتباطات و تمرین آموزش و نهایتا پشتیبانی و تعهد مدیریت قرار گرفتند. پس از پیاده سازی روش ISM با استفاده از رویکرد اثر ضرب ارجاع متقابل کاربردی MICMAC توانمندسازها در چهار گروه خودمختار، وابسته، پیوندی و مستقل (معیار محرک) تقسیم بندی شدند. نتایج: تحلیل MICMAC نشان می دهد که هماهنگی، همکاری و مقیاس های عملکرد مناسب جز عوامل خودمختار، انگیزه ها، تشویق و ترغیب، ارایه یک برنامه واقع بینانه TPM و تخصیص زمان کافی برای اجرای TPM جز عوامل وابسته، پشتیبانی و تعهد مدیریت ارشد، ارتباطات، مشارکت فراگیر کارمندان، تمرین و آموزش و تخصیص منابع کافی برای اجرای TPM توانمندسازهای مستقل می باشند و هیچ توانمندسازی در خوشه پیوندی قرار نمی گیرد

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات، نگهداری و تعمیرات بهرهور فراگیر، مدل سازی ساختاری تفسیری ISM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.